Locale Altele
Vineri, 26 Iulie 2024
Vin, 26 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
L-au scos din joc și pe candidatul partidului maghiar mai mic, Zoltan Carol Pop
Florin Răchitan  - Marti, 11 August 2020

La nici două zile după ce Partidul Civic Maghiar și-a anunțat candidatul propriu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Satu Mare, timp în care liderul județean al acestei formațiuni politice a fost bombardat cu telefoane zi și noapte, până la urmă au cedat.

Actualul președinte al Consiliului Județean, Pataki Csaba, a anunțat discret, pe Facebook, că are susținere din partea Alianței Maghiare din Transilvania pentru încă un mandat în această funcție.

În traducere, asta înseamnă că PCM și-a retras propria candidatură, posibilitate pe care, e adevărat, au avut-o în vedere chiar și la conferința de presă în care anunțaseră candidatura.

După cum declară atât liderii județeni ai celor două partide maghiare ce compun Alianța Maghiară din Transilvania, cât și cel care a fost timp de două zile candidatul lor la președinția Consiliului Județean, Zoltan Carol Pop, ei nu au primit nimic de la UDMR în cadrul ”negocierilor”, rezervându-și în continuare dreptul de a lansa liste cu candidați proprii atât pentru Consiliul Județean, cât și pentru 20 de consilii locale din județ. Atunci cum de au renunțat tocmai la candidatura pentru președinția Consiliului Județean? Gurile rele spun că au primit un telefon de la… Budapesta.

Amărăciunea lor, ce contrastează flagrant cu declarațiile victorioase ale grofilor și pozele tip ”Împreună”, se simte de la o poștă și în anunțul făcut, cu o doză consistentă de ironie și haz de necaz, de fostul lor candidat, Zoltan Carol Pop:

”Conducerea PCM a luat decizia de a retrage candidatul propriu (adică subsemnatul) pentru funcția de Președinte al Consiliului Judetean Satu Mare. Pe această cale doresc sa informez toți prietenii si cunoscuții mei că eu respect decizia luată de conducerea PCM.

La alegerile locale care se vor organiza in acest an nu am să fiu prezent pe buletinele de vot pentru ocuparea funcției de Presedinte al Consiliului Judetean Satu Mare. PCM isi rezervă dreptul de a porni liste cu candidați proprii, liste pe care nu am să fiu prezent.

Totodată doresc să aduc la cunostința tuturor că PCM nu a cerut nimic de la UDMR (nici un post de consilier județean si nici un post de consilier local in nici o localitate din județ, asa cum s-a vehiculat in diverse grupuri, cum că PCM ar fi sarit pe ciolan. Nici vorbă)! Ideea e că PCM nu si-a asumat responsabilitatea unui eventual eșec al UDMR in cazul pierderii funcției de Presedinte al Consiliului Judetean Satu Mare.

Cu mare interes si responsabilitate am vrut să candidez si să-mi masor popularitatea si puterea, dar cu părere de rău trebuie să vă aduc la cunostința că  acest lucru nu se va întâmpla acum. In continuare, maghiarilor din județ le este oferită încă odată posibilitatea democratică de a alege intre UDMR si UDMR. Tuturor le doresc foarte mult succes !!!” – a încheiat Zoltan Carol Pop.

Tags: retragere  candidat  pcm  
2258 vizite
Distribuie pe