Locale Altele
Miercuri, 17 Aprilie 2024
Mie, 17 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Șefa tinerilor liberali sătmăreni, Bianca Murgu, la Academia Europeană pentru tinerii lideri politici
TNL Satu Mare  - Marti, 23 Mai 2023

Tinerii sunt parte considerabilă din societatea noastră și sunt cetățeni activi, iar prin urmare noi putem avea o enormă contribuție la dezvoltarea acesteia. 

Cu toate acestea, efervescența tipică anilor tinereții trebuie câteodată modelată după experiența și performanța altor specialiști în domeniu administrativ, politic, privat, iar Centrul Român de Politici Europene, cu sprijinul OMV Petrom în calitate de sponsor, conștientizează acest fapt de ani de zile.

Sub denumirea de “Leadership pentru administrațiile locale din România”, weekend-ul trecut a avut loc în municipiul Oradea ediția cu numărul 23 a Academiei Europene pentru tineri lideri politici.

Din partea TNL România a fost prezentă o delegație de 10 tineri lideri politici din cadrul organizațiilor: TNL Satu Mare, TNL Oradea, TNL Alba, TNL Bacău, TNL Iași, TNL Ilfov, TNL București.

Județul nostru a fost reprezentat de către Bianca Murgu, președintele organizației  Satu Mare, o tânără profund implicată în problematica atât de complexă a tineretului, a implicării lor politice în viața comunităților lor, care militează pentru o mai bună reprezentativitate a tinerei generații in viata politică,  în mecanismele decizionale ale administrației publice locale

Împreună cu alți colegi din organizațiile tinere ale celorlalte formațiuni politice, am participat timp de 3 zile la dezbateri pe următoarele teme: Dezvoltare locală în fața unor provocări multiple; Smart cities: investiții sustenabile, investiții necesare; Resurse publice pentru investiții locale - fonduri și priorități; Orașe pentru oameni; Decizii în folosul comunității: strategii de dezvoltare urbană.

Un lucru este cert. Avem idei, avem viziune, avem suficientă experiență și curaj ca să le punem în practică, suntem implicați și știm ce trebuie să facem, cum să ne descurcăm că să ne ajutăm comunitățile. Iar maniera în care societatea se comportă cu tinerii săi este foarte importantă pentru prezent și viitor.

Le mulțumim organizatorilor pentru invitație și așteptăm cu nerăbdare următoarea ediție!

2848 vizite
Distribuie pe