Locale Altele
Vineri, 26 Iulie 2024
Vin, 26 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma a semnat scrisoarea de angajament față de elevii sătmăreni
Florin Răchitan  - Miercuri, 15 Mai 2024

Chiar înainte de începerea actualei campanii electorale, Consiliul Național al Elevilor a adresat un apel candidaților în alegerile locale să-și asume, prin semnarea unor scrisori de angajament, că vor face din educație o prioritate a mandatelor lor.

Aspiranții la funcții în administrația locală sunt îndemnați să-și asume, între altele, că se vor asigura că elevii beneficiază de gratuitate la transportul public local, inclusiv metropolitan și județean, subiect ce a ridicat permanent probleme în relația între transportatori-sistemul școlar-autorități locale, în pofida gratuității asigurate de lege.

CNE îi îndeamnă pe candidați să-și asume, în total, 21 de puncte, de la chestiuni generale (garantarea transparenței și consultarea elevilor), la teme punctuale – acțiuni de combatere a abandonului școlar, măsuri de sprijin pentru elevii cu cerințe educaționale speciale, programe de prevenire a sarcinilor nedorite la minore, acordarea de burse, prevenirea consumului și traficului de droguri.

Candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Satu Mare este primul politician sătmărean care a semnat o asemenea scrisoare de angajament, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o miercuri la sediul partidului.

Potrivit propriilor declarații, prin garantarea drepturilor și intereselor elevilor, dorește să-i motiveze pe aceștia, dar și pe toți tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 – 35 de ani, să participe mai activ la viața publică de zi cu zi și să iasă la vot în 9 Iunie.

”E un target al meu în care cred și vreau să fac totul pentru ca tinerii să-și poată decide viitorul în comunitățile din care provin. MERGEȚI LA VOT e mesajul meu, pe care îl voi repeta și îl voi spune mereu și mereu până mă voi face înțeles de către tinerii din Satu Mare.

Vreau, totodată, să lansez o provocare cu această ocazie contracandidaților mei, Mircea Govor și Pataki Csaba, să le dau câte o copie și să o semneze și dânșii urgent. Pentru că altfel înseamnă ca nu-i interesează viitorul acestor tineri în Satu Mare și tinerii trebuie să înțeleagă, iar în ziua votului să-i sancționeze” – a declarat Adrian Cozma.

771 vizite
Distribuie pe