Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Încărcător unic pentru toate telefoanele mobile
Gândul  - Miercuri, 18 Februarie 2009

Liderii pieţei de telefonie mobilă au ajuns marţi la un acord pentru producerea unui încărcător standard, compatibil oricărui tip de celular, în încercarea de a-i ajuta pe consumatori să facă economii financiare şi de timp, informează AFP.

La ora actuală, fiecare producător de top telefoane mobile are propriul model de încărcător, existând chiar şi mai multe tipuri de alimentatoare pentru celulare ale aceleiaşi mărci, ceea ce contribuie la creşterea costurilor de înlocuire pentru utilizatori, dar şi la acumularea de cabluri nedorite în cazul în care consumatorii schimbă marca de telefon.

Într-o încercare, încă timidă, de a pune capăt uneia din problemele vieţii moderne, Asociaţia producătorilor şi operatorilor din industria GSM (GSMA) a anunţat că producătorii de top au decis să se alieze pentru rezolvarea problemei.

Decizia, anunţată de Rob Conway, CEO al GSMA, a fost primită cu aplauze de către participanţii la Mobile World Congress (MWC), care are loc săptămâna aceasta la Barcelona. „Iniţiativa va reduce problema fără sfârşit a numeroaselor şi incompatibilelor încărcătoare prin înlocuirea acestora cu unul singur, care se va potrivi la toate telefoanele şi va permite o reducere cu 50% a energiei consumate în standby”, a spus Conway.

Forma standard de încărcător – mini-USB

„Acesta este un acord cu bătaie lungă, care va permite pieţei să treacă la un singur şi eficient tip de încărcător pentru toate telefoanele mobile”, a declarat şi Michael O’Hara, director de marketing al GSMA. Forma standard de încărcător, care va fi adoptată de 17 producători printre care se numără Nokia, Motorola şi Samsung, este de tip mini-USB. „Obiectivul nostru este ca până în 2012 majoritatea telefoanelor mobile să treacă la acest nou gen de interfaţă”, a mai spus O’Hara.

Producătorii de celulare se află de ceva timp sub presiunea Comisiei Europene pentru a produce un încărcător unic. Comisarul european pentru Industrie, Guenter Verheugen, a susţinut, în cadrul unui interviu acordat săptămâna trecută postului german de radio Deutsche Welle, că, în condiţiile în care în cele 27 de state membre UE se folosesc peste 30 de tipuri de încărcătoare, “răbdarea sa a ajuns la limită”.

Introducerea unui încărcător standard ar putea permite companiilor să reducă costurile pentru telefoanele noi, pentru că nu va mai fi necesară vânzarea celularelor cu tot cu încărcător. Pe de altă parte, producătorii vor pierde din veniturile provenind din înlocuirea încărcătoarelor pierdute sau stricate.

Tags: incarcator  unic  telefon  mobil  
4214 vizite
Distribuie pe
Eori
Cele Mai Bune Incarcatoare De Telefoane, Sunt Doar De La Producatorul Apple:

Apple MGN13ZM/A si Apple MGN03ZM/A , Aceste Incarcatoare Se Gasesc In Aceste Magazine:


https://www.evomag.ro/telefoane-tablete-accesorii-accesorii-telefoane-incarcatoare/apple-incarcator-retea-apple-mgn13zm-a-5-w-alb-3809670.html


https://www.domo.ro/apple-12w-usb-power-adapter-pNCozNzArNw-l/


https://istyle.ro/adaptor-apple-12w-usb-power-2020.html


Mai mult de atat, incarcatoarele de la producatorul Apple, se poate folosii pentru a alimenta si altceva, nu doar telefoane.


Trimiteti mai departe aceste informatii, pentru a ajunge la cat mai multa lume.
2024-01-05 08:19:42