Locale Altele
Marti, 23 Iulie 2024
Marti, 23 Iul 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Nokia a lansat primul său terminal full touchscreen
Capital  - Vineri, 3 Octombrie 2008

Nokia a prezentat ieri, in cadrul unui eveniment special la Londra, primul sau terminal full touchscreen, 5800 XpressMusic, cunoscut pana acum sub numele de cod Tube. Acesta este un terminal dotat cu functii avansate pentru muzica si va avea un pret mult sub smartphone-ul iPhone de la Apple.

Nokia va incepe sa vanda acest model in scurt timp si va avea un pret de 279 de euro, fara taxe. 5800 XpressMusic va putea fi luat si gratis la incheierea unui contract cu anumiti operatori telecom.

Pana in acest moment Nokia nu a lansat nici un terminal full-touchscreen, utilizand pentru terminalele sale tastata traditionala. LG Electronics, Samsung Electronics si Apple au lansat deja mai multe handset-uri dotate cu touchscreen in ultimii doi ani. Chiar si Google a adus pe piata primul sau telefon ce dispune de sistemul Android.

 

Nokia 5800 XpressMusic va rula Symbian, editia a cincea, prima versiune care suporta input touch, stylus si rezolutii inalte. Modelul soseste cu un touchscreen cu o diagonala de 3.2 inchi si rezolutie de 640 x 360 pixeli. Noul Nokia este dotat cu o camera de 3.2 megapixeli, WiFi, slot pentru carduri microSD de pana la 16GB.

 

Nokia 5800 XpressMusic ofer, de asemenea, posibilitatea de cautare si achizitionare de melodii de la Nokia Music Store, acolo unde acest serviciu este disponibil, iar aplicatia software actualizata Nokia Music PC permite transferul facil de piese muzicale si gestionarea colectiilor muzicale. Nokia 5800 XpressMusic poate fi configurat in 60 de limbi, oferind astfel acoperire pentru aproape 90% din populatia globului.

O data cu lansarea noul model Nokia a anuntat si lansarea pachetului "Comes with Music" care va fi disponibil pe piata din Marea Britanie incepand din 16 octombrie. Si in acest fel Nokia va deveni un adevarat concurent pentru Apple.

Pachetul "Comes with Music" va oferi utilizatorilor sai posibilitatea de a descarca 2,1 milioane de melodii - aproximativ un sfert din numarul total de melodii aflate in cadrul iTunes de la Apple - pe computerele personale in mod gratuit in primul an.

Tags: nokia  mobil  touchscreen  
4351 vizite
Distribuie pe