Locale Altele
Vineri, 26 Iulie 2024
Vin, 26 Iul 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Trei schimbări pe care le poți face pentru a-ți moderniza locuința
SM Online  - Joi, 30 Mai 2024

Poate că locuiești de multă vreme în aceeași casă sau apartament și dorești să faci o schimbare de aspect interior. Sau poate că tocmai ai achiziționat o nouă locuință, însă e nouă doar în posesia ta, fiindcă vechimea ei e de câteva generații.

În ambele cazuri, dar și în altele al căror rezultat este necesitatea unei renovări sau modernizări, acest articol va fi o scurtă introducere potrivită către opțiunile pe care le ai pentru a face schimbările pe care le dorești. 

Ce fel de schimbări poți face locuinței tale pentru a o aduce în pas cu vremea

Oricare locuință cu tavan înalt sau cu etaj ori pod poate beneficia de unul din cele mai aspectuoase și confortabile trenduri în designul interior: etajul fals în care se poate ajunge pe scările în trepte. Acest tip de etaj are podeaua mai subțire decât unul obișnuit, care ar fi construit să separe două componente diferite ale clădirii. Scopul acestui etaj fals e acela de a crea comunicare între două sectoare diferite ale aceleiași camere, separate de un perete, însă nu vertical, ci orizontal. Scările care duc la un astfel de compartiment al camerei nu necesită cățărare, ca într-un pat supraetajat, ci se urcă pe trepte, în același fel ca și pe scările dintre etajele unui bloc.

O altă schimbare ce îți poate transforma locuința, indiferent de vechimea ei, într-o adevărată nestemată arhitecturală și estetică, este terasa închisă cu sticlă. Acest tip de terasă se potrivește atât unora dintre clădirile cu valoare istorică (dacă îți este permis de lege să le modifici exteriorul), dându-le un aer aproape transcendental, fără a le contamina frumusețea și aspectul clasic, cât și clădirilor construite după anii ’60, cu fațade unde domină betonul sau sticla. Terasele din sticlă necesită totuși montare și îngrijire atentă, astfel că, pentru cele mai de calitate servicii, poți arunca o privire peste soluțiile pentru acoperirea teraselor din sticlă de la Valedo, iar dacă ești convins, echipa de pe site te va ajuta să implementezi această modificare.

Dacă dorești să conferi locuinței tale un aer mai contemporan, însă nu vrei să faci o investiție considerabilă, poți să te joci puțin cu luminile. Mai precis, poți să te folosești de câteva lămpi și veioze, nu mai multe decât becurile pe care le-ai pune candelabrului din cameră, pentru a crea efecte vizuale minunate. Veiozele îți pot oferi mai multă lumină în locurile unde chiar ai nevoie. De asemenea, ele dau și un sentiment de familiaritate, deci pot foarte bine să „încălzească” o seară petrecută împreună cu cei dragi în sufragerie. Nu ultimul rând, veiozele pot să te ajute să faci economie la curent prin faptul că dacă ai nevoie să lucrezi la birou, ori să ai puțină lumină când te uiți la televizor, nu mai trebuie să aprinzi toate cele 3-4 becuri ale candelabrului, ci doar unul din becurile veiozei celei mai apropiate.

În final, e important de menționat că acest articol e menit să ofere doar câteva idei despre cum să îți modernizezi casa, iar aceste idei sunt independente una de cealaltă. Alte surse pot oferi și ghiduri complete către moduri în care poți schimba unitar aspectul întregului tău domiciliu. 

 
299 vizite
Distribuie pe