Locale Altele
Sambata, 20 Iulie 2024
Sam, 20 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Acumularea Călinești-Oaș se află în faza I de apărare. Sunt depășite cotele de atenție pe sectorul îndiguit al râului Tur
Administrația Apelor Someș-Tisa  - Miercuri, 5 Februarie 2020

Precipitațiile înregistrate, începând cu data de 2 februarie 2019, cumulate cu topirea zăpezii, ca urmare a creșterii temperaturilor neobișnuit de mult pentru această perioadă, au determinat creşteri semnificative ale nivelurilor cursurilor de apă din județul Satu Mare.

Acumularea Călinești-Oaș se află în faza I de apărare, începând de astăzi, de la miezul nopții, iar tendința este de creștere, din cauza debitului mare afluent. Din acumulare se evacuează controlat debite, prin golirea de fund și prin uzinare.

Ca urmare a tranzitării undei de viitură prin acumulare, respectiv a propagării acesteia spre aval, sunt depășite cotele de atenție pe sectorul îndiguit a râului Tur, în localitățile: Călinești-Oaș, Turulung și Micula.

Personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare monitorizează în teren evoluția evenimentelor și este pregătit pentru intervenții pe cursurile de apă, în vederea asigurării secțiunii de scurgere, dacă va fi necesar.

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa solicită populației să nu traverseze cursurile de apă și să nu desfășoare activități în zonele adiacente albiilor acestora, în perioadele în care sunt emise coduri meteorologice și hidrologice.

Tags: pericol  inundatii  tur  calinesti  
1670 vizite
Distribuie pe