Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Principele Nicolae, nepotul Regelui Mihai, vine la Ardud
Casa de Cultură Ardud  - Marti, 25 Iunie 2024

După mai bine de un secol și jumătate de la instaurarea monarhiei în România (1866), fascinația pentru nobilul sânge albastru și viața din palatele regale intrigă și astăzi publicul care îmbrățișează cu admirație și profund respect valorile morale și etice promovate de către membrii monarhiei.

Imaginea publică a orașului Ardud îl recomandă pentru a găzdui un moment istoric pentru județul Satu Mare, o prezență unică, captivantă, un prinț moștenitor al monarhiei care este încă vie în sufletele românilor, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai I.

Recunoscut ca un activist pentru drepturile omului, pentru protecția mediului și mai ales datorită implicării în formarea tinerilor, Principele Nicolae este și un susținător al tradițiilor și valorilor românești pe care continuă să le promoveze cu demnitate și sârguință, în memoria bunicului său, Regele Mihai I. Deși născut și crescut în străinătate, Nicolae al României a învățat să-și iubească țara și neamul românesc din poveștile regelui exilat Mihai I și nu a ezitat să numească țara din sufletul bunicului său, acasă.

Nicolae al României își propune să continue misiunea strămoșilor săi cu sânge nobil și se implică activ în evenimente, acțiuni și inițiative pe care le consideră grăitoare pentru România autentică.

În cadrul MedievArtFest Ardud 2024, Casa de Cultură “Dr Augustin Mircea” și Primăria Orașului Ardud vă invită sâmbătă, 20 iulie 2024, cu începe de la ora 17.00, în sala de evenimente a casei de cultură din Ardud, pentru o întâlnire memorabilă cu Principele Nicolae al României.

Agenda evenimentului cuprinde prezentarea cărții-album “Bunicul meu, Regele Mihai” și proiecția filmului documentar “Regele Mihai - Drumul spre casă”, urmată de o sesiune de autografe și fotografii.

Evenimentul va fi moderat de către prof. dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene “Petre Dulfu” din Baia Mare, căruia îi revine privilegiul de a contura coordonatele socio-istorice ale monarhiei românești.

Sâmbătă, 20 iulie 2024, Ardudul devine CAPITALA REGALITĂȚII!

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

1968 vizite
Distribuie pe