Locale Altele
Miercuri, 24 Iulie 2024
Mie, 24 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Stație modernă de pompieri inaugurată la Carei
ISU „Someș” Satu Mare  - Vineri, 5 Iulie 2024

Vineri a avut loc inaugurarea noului sediu al Detașamentului de Pompieri Carei din cadrul ISU Satu Mare. Acest eveniment marchează finalizarea cu succes a unei investiții de importanță vitală, atât pentru comunitate, cât și pentru pompierii care își desfășoară activitatea în cadrul acestei subunități.La eveniment au paticipat secretarul de stat dr. Raed Arafat, prim adjunctul inspectorului general al IGSU, colonel Constantin Florea, adjunctul inspectorului general al IGSU și manager de proiect, general-maior Benone-Gabriel Duduc, precum și reprezentanți ai Băncii Mondiale.

Investiția s-a realizat în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea managementului riscurilor de dezastre”, proiect care face obiectul Acordului de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Valoarea inițială a proiectului a fost de 50 milioane de euro, fiind suplimentată în cursul anului trecut cu alte 92 de milioane de euro.

Acest obiectiv de investiții, Detașamentul de Pompieri Carei, este al treilea din seria celor 35 de clădiri cu rol important în sistemul de pregătire și răspuns la urgențe și dezastre, care urmează să fie reconstruite sau consolidate în următorii ani.

Acest nou sediu modern și funcțional, care include spații specializate pentru instruirea și pregătirea personalului, este rezultatul efortului comun între IGSU și cei patru parteneri de încredere, Banca Mondială, constructor, proiectant și diriginte de șantier.

Investițiile în infrastructură nu doar că îmbunătățesc condițiile de lucru și de viață ale pompierilor, dar și consolidează capacitatea de intervenție și de răspuns în fața situațiilor de urgență.

Clădirea a fost construită în 1900 și se afla într-o stare avansată de degradare. Construcția în care își desfășura activitatea Detașamentul Carei a fost expertizată și încadrată în clasa de risc seismic I (RS), atribuită clădirilor cu risc ridicat de a se prăbuși în caz de cutremur.

Noua construcție are în componență o clădire operațională, cu o suprafață construită de 808,60 mp și o suprafață desfășurată totală de 2.042,40 mp. Clădirea corespunde celor mai recente cerințe de eficiență energetică, inclusiv panouri solare pentru prepararea apei calde și este echipată pentru a oferi standarde ridicate pompierilor care lucrează în clădire (instalație de aer condiționat, sistem de ventilație cu recuperare a căldurii, facilități pentru exerciții fizice).

1414 vizite
Distribuie pe