Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pop arestat, Molnar liber
Ioana Gavrău  - Vineri, 18 Februarie 2011
Judecătorii sătmăreni au emis mandate de arestare pe numele lui Ioan Pop, patronul hotelului Aramia și Erdei Norbert, ambii cercetați pentru trafic cu țigări. Grigore Molnar și Felicia Pop, reținuți până vineri în același dosar, au fost lăsați în libertate, procurorii neavând suficiente probe împotriva lor.


Update ora 21.00

Judecătorii sătmăreni au emis mandate doar pe numele celor două persoane, Ioan Pop și Erdei Norbert, ceilalți doi reținuți pentru 24 de ore fiind lăsați în libertate.

Nu am avut suficiente probe împotriva lui Grigore Molnar și a Feliciei Pop. Tocmai din aceste motive nu am declarat cale de atac“, a spus Ana Rusu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Cum funcționează rețeaua?

Ioan Pop, patronul hotelului Aramia din Satu Mare este capul rețelei de contrabandiști anihilată joi de polițiștii din cadrul Serviciului de Crimă Organizată Satu Mare. Conform procurorilor, patronul hotelului Aramia avea cele mai multe „încrengături“ din toată rețeaua.


Ana Rusu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare a declarat că strângerea de probe împotriva inculpaților s-a făcut extrem de greu. „Am solicitat percheziții în 11 locații și am primit aprobarea în doar patru locuințe. Hotelul Casablanca nu a fost percheziționat“, a spus prim-procurorul Ana Rusu.

Rețeaua a fost condusă de Ioan Pop care își aproviziona depozitul de țigări care funcționa exact în locuința lui. Procurorii cred că pachetele erau trecute peste fâșia verde.

Marfa era ambalată în saci negri și înfășurată cu bandă adezivă albă, specific coletelor din Ucraina. Unul dintre inculpați a fost prins anul trecut în timp ce încerca să treacă într-un județ limitrof cu câteva baxuri, toate ambalate la fel. Un alt indiciu a fost noroiul gros de pe colete“, a mai spus Ana Rusu.

Țigările se cumpărau de la Ioan Pop

Grigore Molnar, patronul hotelului-restaurant Casablanca cumpăra țigările de la Pop, acestea fiind transportate cu autoturismul său, marca Dacia Logan. Coletele erau ascunse în portbagaj, dar și pe bancheta din spate. Acesta acționa singur.


Erdei Norbert, reținut în aceeași cauză, era unul dintre intermediari, iar la livrările de marfă era antemergătorul celorlalți traficanți.
 
Când aveau de transportat marfă, acesta merge cu mașina în fața celorlalte persoane pentru a fi sigur că drumul este liber. Totodată, era și intermediar, cerând preț dublu pe țigări“, a mai spus Ana Rusu.

Pop Felicia, ospătară la restaurantul Pescăruș era tot una dintre intermediari.

Condamnat la 3 ani cu suspendare

Ioan Pop are antecedente penale, acesta fiind condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală cu alcool. Termenul de încercare de 6 ani de zile nu a expirat încă, iar dacă Ioan Pop va fi găsit vinovat, cei trei ani de condamnare se vor acumula la sențința ce urmează a fi primită pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Conform anchetatorilor, cele patru persoane sunt un pericol concret pentru societate, iar procurorii solicită arestarea lor pentru 29 de zile.

Ora 14.00

Cei doi patroni de hoteluri au fost reținuți joi pentru 24 de ore, iar vineri după-amiază au fost aduși în fața instanței.



Conform anchetatorilor, cei doi fac parte dintr-o rețea de contrabandiști care distribuia țigări de Ucraina în mai multe județe limotrofe. Potrivit procurorilor, liderul rețelei este Ioan Pop, patronul restaurantului Aramia. Depozitul de țigări a fost descoperit de poliștii Serviciului de Crimă Organizată chiar la el acasă și se pare că Molnar se aproviziona de acolo.
 

Zilele trecute, Grigore Molnar a fost filmat în timp ce ridica patru baxuri de țigări de la depozitul lui Ioan Pop. În această cauză au mai fost reținute alte două persoane, Felicia Pop, ospătară la un resutaurant din Satu Mare și Erdei Norbert.

Cei doi se ocupau de distribuția țigărilor de contrabandă. Pe lângă cele patru persoane reținute, în dosar mai sunt cercetate, în stare de libertate, alte 9 persoane.

11015 vizite
Distribuie pe