Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Operaţia lui Cristi Minculescu a reuşit
Evenimentul Zilei  - Marti, 24 Martie 2009
Transplantul de ficat la care a fost supus Cristi Minculescu în cursul zilei de azi a avut loc în jurul prânzului, orele 12.00-1.00, partea de ficat transplantat de la soţia cântăreţului fiind acceptată de către organismul lui Cristi. Operaţia de transplant a decurs foarte bine.

„Transplantul a avut loc mai repede decât ne aşteptam. Eu am vorbit cu Florin, fiul lui Cristi, care a vorbit cu medicul
Dorel Săndesc. Iniţial, operaţia trebuia să se facă separat, dar se pare că doctorii au decis să îi opereze în paralel. Cristi a intrat în operaţie la o jumătate de oră după soţia lui Rodica, şi nu s-a mai aşteptat câteva ore cum se stabilise iniţial", ne-a declarat Cosmin Nicoară, managerul trupei Iris.

"Cred că au fost două echipe de medici care i-au operat, pentru că s-a mers în parerel cu amândoi. În jurul orei 15.00 operaţia se afla în fază finală, iar, până diseară, medicii vor să îi trezească pe amândoi”, a adăugat acesta.

La operaţie a asistat şi doctorul român Dorel Săndesc, cel care l-a îngrijit pe artist de boala polichistică hepato-renală pe care acesta a moştenit-o de la tatăl său. „Echipa de medici din Germania este completă, eu vreau doar să fiu alături de Cristi. Sperăm să fie bine”, declarase înaintea intervenţiei medicul Dorel Săndesc, şeful Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Judeţean nr. 1 Timişoara şi prieten al artistului.

După operaţie, recuperarea lui Minculescu va dura 4-6 săptămâni, timp în care artistul trebuie să stea internat în spital. Urmează alte două luni de recuperare acasă. Apoi, cântăreţul se poate întoarce la o viaţă normală, recuperarea fiind de 100%.
Tags: cristi  minculescu  transplant  ficat  operatie  
5660 vizite
Distribuie pe