Locale Altele
Vineri, 26 Iulie 2024
Vin, 26 Iul 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Penescu şi Gheorghe Constantin, arestaţi pentru 29 de zile
Libertatea  - Marti, 14 Aprilie 2009
Finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, şi şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, fiind acuzaţi de dare şi, respectiv, luare de mită.

Şi ceilalţi doi inculpaţi în acest dosar, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu, vor rămâne în arest pentru următoarele 29 de zile. Liviu Făcăleaţă, director general al hipermarketului PIC, patronat de Cornel Penescu, a fost acuzat de dare de mită în timp ce Cristian Libertatu, fost director la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş, actual inspector în această instituţie, a fost arestat pentru luare de mită.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi mai mulţi arbitri sunt vizaţi de DNA pentru fapte de dare şi luare de mită, banii daţi de Penescu arbitrilor fiind de aproximativ 125.000 de euro, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Avocaţii lui Cornel Penescu şi Gheorghe Constantin au făcut recurs la decizia de arestare preventivă decisă în această dimineaţă.

Penescu i-a dat 290 000 de RON lui Gheorghe Constantin

"Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, întocmită de procurori, a rezultat că inculpatul Penescu a remis direct, în două tranşe, suma de 290.000 RON inculpatului Constantin, pentru ca acesta, în calitate de preşedinte al CCA să delege arbitri agreaţi de primul inculpat la meciurile disputate de Fotbal Club Argeş în sezonul 2008 - 2009 şi pentru a promova în lotul A un arbitru protejat de omul de afaceri"", se arată în comunicatul prezentat de DNA.

Potrivit sursei citate, din cercetări a mai rezultat că inculpatul Penescu a remis, prin intermediul inculpatului Făcăleaţă, suma de 4.000 euro inculpatului Libertatu, director OPC Argeş pentru ca acesta să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu în ce priveşte competenţele pe care le avea Oficiul faţă de activitatea derulată de SC PIC S.A., societate comercială controlată de omul de afaceri.

"Suma de bani a fost remisă şi pentru ca societatea să nu fie sancţionată contravenţional, iar reprezentanţii acesteia să obţină informaţii nepublice privind eventualele controale efectuate de reprezentanţi ai Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş", susţin anchetatorii.

Potrivit DNA, în perioada octombrie - decembrie 2008, Penescu a remis suma totală de 54.000 USD mai multor arbitri din Liga I de fotbal pentru a beneficia de arbitraje favorabile în meciurile pe care le disputa Fotbal Club Argeş Piteşti şi de asemenea suma de 3.000 euro unui observator federal delegat la unul din meciurile disputate de Fotbal Club Argeş. Sumele de bani au fost remise arbitrilor prin intermediul lui Liviu Ilie Făcăleaţă.

Tags: penescu  ramane  arest  
3701 vizite
Distribuie pe