Locale Altele
Marti, 30 Aprilie 2024
Marti, 30 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cetatea Codrului din Ardud cucerește Cetatea de Scaun a Sucevei
Casa de Cultură ”Dr. Augustin Mircea” Ardud  - Duminica, 26 Februarie 2023

Ansamblul folcloric “Cetatea Codrului” Ardud a fost selectat pentru a participa, la sfârșitul acestei săptămâni, la prestigiosul Festival-Concurs de Etnografie, Folclor și Lied ”Tezaur Valah” desfășurat la Suceava, un eveniment cultural dedicat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 9-23 de ani, care are ca scop cultivarea identității culturale și lingvistice a romanilor din țară și din străinătate și valorificarea de către copii si tineri a specificului zonelor etnofolclorice din care aceştia provin.

La secțiunea de concurs ETNOMUZICOLOGIE - SOLIȘTI au fost selectați patru dintre tinerii noștri interpreți: Sara Ciorba, Blaga Gabriel, Vlad Deac și Marian Deac.

Importanța participării la acest festival a fost cu atât mai mare cu cât printre  membrii juriului s-a aflat în calitate de președinte al juriului, ELISE STAN, etnomuzicolog, doctor în muzică, realizator și producător de emisiuni folclorice la Televiziunea Națională.

Codrenii noștri au fost remarcați de juriu pentru autenticitatea și naturalețea lor obținând premii importante.

În urma prestației lor, ansamblul “CETATEA CODRULUI” ARDUD a obținut:

PREMIUL II al festivalul, la secțiunea ETNOCOREOLOGIE - ANSAMBLURI, FOLCLOR COREGRAFIC, fiind surclasați doar de către Ansamblul Folcloric “Toporașii” din ansamblul Republica Moldova, din totalul de 12 ansambluri participante.

De asemenea, PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI a fost acordat Ansamblului “CETATEA CODRULUI” din ARDUD.

Soliștii noștri - SARA CIORBA, VLAD DEAC, MARIAN DEAC și BLAGA GABRIEL - se întorc acasă cu trofee la categoria de concurs unde au fost selectați, obținând MENȚIUNILE concursului din partea juriului.




Felicitări tinerilor noștri codreni, instructorului Gabriel Marius Boticas, părinților și tuturor celor care se implică în organizarea unor astfel de reprezentații care ne fac cinste!

ACOMPANIAMENT ORCHESTRAL a fost asigurat de Orchestra Ansamblului Folcloric „Teodor T. Burada” al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, dirijor: Conf. univ. dr. Ciprian CHIȚU.

1562 vizite
Distribuie pe