Locale Altele
Marti, 30 Aprilie 2024
Marti, 30 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Ştef: „Iohannis mi-a cerut să-l schimb pe Govor cu un PDL-ist”
Florin Răchitan  - Marti, 3 Februarie 2015

Preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a Partidului Liberal Reformator, Adrian Ştef, a dezvăluit marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, detalii din întrevederea pe care a avut-o anul trecut cu Klaus Iohannis imediat după alegerea acestuia în fruntea PNL, în contextul încheierii alianţei cu PDL, din care a rezultat ulterior fuziunea dintre cele două partide.

Adrian Ştef a declarat că proaspăt alesul preşedinte al PNL i-a cerut să-l elimine pe Mircea Govor din postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare şi, cu ajutorul unei eventuale noi majorităţi politice în forul de conducere a judeţului, să aleagă în locul lui „pe oricine din PDL”.

Adrian Ştef a refuzat şi a preferat să-l urmeze pe Călin Popescu Tăriceanu pe calea înfiinţării Partidului Liberal Reformator, deoarece „noi suntem parolişti şi consecvenţi în realizarea proiectului pe care l-am prezentat sătmărenilor împreună, în 2012, aşa că mergem până la capăt în această formulă”.

El şi-a arătat dezamăgirea faţă de solicitarea celui care între timp a devenit preşedintele României şi care ar fi preferat schimbări la nivelul conducerii judeţului Satu Mare pe baza unor jocuri şi combinaţii politice „fără să conteze oamenii sau realizările acestora”.

Prezentă la conferinţa de presă, viceprimarul Marcela Papici a accentuat ideea că „e mult mai grav să trădezi oameni decât doctrine sau culori politice”.

Totodată liderul local al PLR, Adrian Ştef, a observat cu ironie că „cei care-şi spun Noul PNL au bandajat sediul PDL cu bannere noi, probabil pentru a acoperi tăierile de salarii şi pensii pe care le-au făcut pe vremea când erau ei la putere. Sunt surprins că azi vorbesc despre liberalism şi valori liberale vechi PDL-işti precum Petre Mureşan, Andreea Paul Vass sau Adrian Cozma”.

El este de părere că vechii liberali care au ales să se alăture acestei formule politice noi, în care în mod evident domină foştii PDL-işti atât la nivel local, cât şi naţional, au căzut într-o capcană, deoarece ei, practic, nu mai contează în luarea deciziilor.

Cu această ocazie, el a făcut un apel către toţi liberalii care „nu doresc să asculte imnul PDL”, să se alăture echipei PLR, care „reprezintă adevăratul liberalism”, precizând că uşa vechiului sediu, pe care-l cunosc cu toţii, este „în continuare deschisă”.

Ca dovadă a reprezentării adevăratului liberalism, Adrian Ştef a anunţat că în această săptămână va participa la Bruxelles la constituirea Comitetului Regiunilor, for în care el este singurul delegat al Grupului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), în timp ce reprezentanţii Noului PNL au trecut, după cum se ştie, în Grupul Partidului Popular European.

„Oricum, majoritatea adevăraţilor liberali sunt alături de noi, iar cei care au ales PDL-ul îşi merită soarta. Poate îşi vor întreba noii colegi de ce nu au investit în judeţul Satu Mare măcar 100.000 din cele două miliarde euro împrumutate de la organismele financiare internaţionale, datorie pe care trebuie s-o plătim noi, cu toţii, fără să fi văzut nimic din acei bani vreodată” – a punctat Adrian Ştef.

În ceea ce priveşte complicaţiile juridice în legătură cu înregistrarea oficială a PLR la Tribunal, liderul sătmărean a ţinut să-i liniştească pe membrii partidului şi „pe cei care nu mai pot de grija noastră” că procedurile se vor finaliza în cursul acestei luni.

De asemenea, aşa cum s-a dovedit în cazul unor consilieri locali PLR din Zalău, cărora instanţa judecătorească le-a recunoscut calitatea de aleşi locali în ciuda încercării PDL-iştilor de a-i elimina, chiar dacă ordonanţa ce a permis migraţia aleşilor spre alte partide în toamna anului trecut a fost declarată neconstituţională, această decizie a Curţii Constituţionale nu are efecte retroactive, deci aleşii PLR nu trebuie să se teamă că îşi vor pierde mandatele. 

2358 vizite
Distribuie pe