Locale Altele
Joi, 2 Mai 2024
Joi, 2 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Protest liberal anemic împotriva Guvernului Ponta la Satu Mare
Florin Răchitan  - Vineri, 12 Iunie 2015

În ziua votului pentru moţiunea de cenzură depusă de noii liberali împotriva Guvernului Ponta, chiar dacă mitingul de protest din faţa Parlamentului de la Bucureşti a fost anulat în urmă cu două zile de către organizatori, în mai multe oraşe din ţară s-a rămas la planul iniţial şi au fost organizate un fel de acţiuni de protest. Aşa a fost şi la Satu Mare.

Dacă într-un oraş precum Cluj abia s-au adunat 1.000 de protestatari, la Satu Mare numărul acestora nu a depăşit 150, adică „activul” PDL (noa bine, PNL ;)) asta în condiţiile în care jurnaliştii prezenţi făceau calcule, la mişto, despre cât anume să scrie, ca să nu inducă în eroare prea mare opinia publică.

Cea mai potrivită explicaţie pentru acest absenteism a fost dat cel mai bine chiar de unul dintre „scandalagiii” din tabăra protestatarilor, Facebookerul profesionist Lucian Mîndruţă (nu putem scrie aici „plătit de SRI”, că ne dă în judecată ;)) care în penultima postare anunţa că este foarte obosit, iar în ultima postare îşi întreba cititorii dacă ar accepta bannere de publicitate pe profilul său propriu (dacă Diaspora nu înţelege ce înseamnă asta, înseamnă că degeaba a emigrat ;)).

Cităm: „M-am tot gandit zilele astea care e motivul pentru care foarte putini oameni isi manifesta indignarea civica in strada, dupa ce Parlamentul mai da cate un vot de punere la adapost a cate unui banuit de coruptie. Si abia azi de dimineata am realizat: pentru ca oamenii gandesc in mai mult de doua mutari, asa cum si-ar dori politicienii”.

De-altfel, acţiunea de protest de la Satu Mare s-a desfăşurat fără incidente şi chiar au fost momente funny, ca de exemplu ţâpuriturile maestrului Petre Zele, acompaniat de două oşencuţe care citeau de pe iPhone versurile scrise de avocatul Adrian Cozma (absent de la manifestare, la fel ca alţi lideri „liberali”, dintre care unii au preferat să rămână în rândurile din spate, pentru a nu intra în prim-planurile obiectivelor foto ale ziariştilor locali). Apoi au plecat acasă.

De-altfel, în condiţiile în care parlamentarii din coaliţia guvernamentală au anunţat dinainte un absenteism masiv din partea lor la votul pentru sau contra moţiunii de cenzură iniţiate de PNL împotriva Guvernului Ponta, aceasta a căzut fără probleme, cu o majoritate confortabilă de voturi împotrivă. Noa, acuma nu mai rămâne decât să se calculeze matematic cine şi cum a votat din partea fiecărui partid. Surprize, surprize! ;)) 

1810 vizite
Distribuie pe