Locale Altele
Marti, 30 Aprilie 2024
Marti, 30 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ucigaşul din Braşov, eliberat de judecători "din motive medicale"
Evenimentul Zilei  - Duminica, 1 Februarie 2009
Presupusul autor al atacului de la casa de schimb valutar din Braşov, de joi seară, în care două persoane şi-au pierdut viaţa, iar o alta se află în stare gravă, a fost prins, ieri, de poliţiştii braşoveni.

Serghei Gorbunov este cetăţean moldovean, infractor recidivist, condamnat la 15 ani de închisoare pentru un atac asemănător comis în 2004, la Constanţa.

Gorbunov a fost eliberat pentru o perioadă de trei luni de către judecătorii Tribunalului Dolj, care au considerat că „atacurile de glaucom de care suferea deţinutul nu se pot trata în regim de detenţie“. Pentru că nu s-a mai prezentat la Penitenciarul de Maximă Securitate (PMS) Craiova, el a fost dat în urmărire generală. „Condamnatul trebuia să se întoarcă la penitenciar pe 16 august 2008. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, Gorbunov a fost dat în urmărire generală“, a declarat Daniel Barbu, purtătorul de cuvânt al PMS din Craiova.

Condamnare de 12 ani în Republica Moldova


Serghei Gorbunov are o condamnare de 12 ani în Republica Moldova, dar magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, pe 12 mai 2008, o cerere de extrădare formulată de ţara vecină.

Suspectul a mai împuşcat, în 2003, un braşovean, după ce s-au certat din cauza unui paşaport fals, pentru care moldoveanul ar fi plătit 5.000 de dolari. În 2004, Gorbunov a împuşcat un bărbat în scara unui bloc, care însă nu a murit. Un alt om de afaceri, patronul unei case de schimb valutar, Fenis Agali, din Eforie Nord, a fost împuşcat în scara blocului în care locuia, cu şase gloanţe de calibrul 5,2. El are antecedente şi în judeţul Hunedoara, unde, în anul 2003, l-a atacat pe patronul unei case de schimb valutar şi l-a deposedat de 6.500 de lei.

Tags: serghei  gorbunov  brasov  ucigas  
1816 vizite
Distribuie pe