Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh CanadaOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Canadiancă obligată să plătească despăgubiri firmei la care lucra, fiindcă ”pierdea timpul la serviciu”
SM Online  - Vineri, 13 Ianuarie 2023

O femeie canadiană a fost obligată de un tribunal civil să își despăgubească fostul angajator pentru „furt de timp”, după ce a fost surprinsă de un software controversat de urmărire a orelor lucrate că nu-și respecta programul de lucru.

Karlee Besse, care a lucrat de la distanță ca și contabil în provincia British Columbia, a susținut inițial că a fost concediată fără motiv anul trecut și a cerut despăgubiri de 5.000 de dolari canadieni, atât sub formă de salarii neplătite, cât și de indemnizații de concediere.

Dar compania la care a fost angajată, Reach CPA, a declarat tribunalului că Beese a înregistrat peste 50 de ore care „nu păreau să fi fost petrecute în sarcini legate de muncă”.

Reach a declarat că a instalat un software de urmărire a angajaților numit TimeCamp pe laptopul de lucru al lui Besse, după ce a constatat că dosarele care îi erau atribuite depășeau bugetul și întârziau, o strategie pe care companiile o adoptă din ce în ce mai des în era muncii la distanță.

Software-ul urmărește cât timp este deschis un document, cum folosește angajatul documentul și înregistrează timpul ca fiind alocat muncii.

Săptămâni mai târziu, compania a declarat că o analiză „a identificat nereguli între fișele de pontaj ale acesteia și jurnalele de utilizare a software-ului”.

Compania a explicat că TimeCamp separă jurnalele de timp pentru muncă de celelalte activități precum utilizarea laptopului pentru a reda filme sau navigare pe Internet.

Besse a declarat că a tipărit documente pentru a lucra, dar nu a informat compania că folosește documente pe suport de hârtie, deoarece „știa că nu ar fi vrut să audă asta” și se temea de repercusiuni.

Compania a declarat că software-ul urmărește, de asemenea, imprimarea și că puține documente fuseseră înregistrate ca fiind tipărite. De asemenea, a spus că orice lucrare din documentele tipărite ar fi trebuit să fie introdusă în software-ul companiei, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată.

Judecătorul a respins cererea de concediere abuzivă a lui Besse și a dispus ca aceasta să plătească aproape 2.500 dolari canadieni, atât sub formă de salarii returnate, cât și ca parte din avansul anterior pe care l-a primit de la companie.

30908 vizite
Distribuie pe


Meanwhile in Canada... O companie din Ottawa a pus în vânzare un aparat de testare rapidă Covid-19 pentru toată populația țării
Omagiu impresionant al ”nepoților” pentru ”bunica” tuturor din Canada
Autoritățile canadiene recomandă sexul prin gaură-n perete pentru a evita infectarea cu coronavirus
Dispută teritorială între Canada și Danemarca pentru o insuliță înghețată, rezolvată cu whisky și șnaps
Nu doar românii au guvernanți iresponsabili. Premierul Canadei a refuzat testarea pentru coronavirus, deși soția sa este deja infectată
Posibil guvern minoritar și în Canada
O revoltă națională a indigenilor paralizează Canada
Nevasta vrea să-l mute pe Prințul Harry în Canada, iar un lanț de fast-food le-ar oferi cafea gratis pe toată viața. N-a fost o idee prea bună ;))
Răzbunare canadiană: televiziunea publică a tăiat secvența din Singur Acasă 2 în care apare Donald Trump
Un râu din Canada a primit statut juridic de ”persoană”
O canadiancă își plimba soțul în lesă, ca să fenteze regulile de lockdown. Au fost amendați amândoi ;))
A mai căzut o redută a hipsterismului politic în Canada: conservatorii revin la putere în Alberta
Premierul Canadei – povestea decăderii de la Love Affair la Lavalin Affair
TIR-iștii canadieni au traversat țara cât un continent în Convoiul Libertății, pentru a protesta împotriva restricțiilor Covid
De Ziua Internațională a Femeilor: Chrystia Freeland, ucraineanca vicepremier al Canadei, care a impus sancțiunile împotriva Rusiei
Datoria istorică morală a Canadei față de Ucraina își are originea într-un singur spic de grâu
Canada și Danemarca pun capăt cu stil disputei teritoriale asupra unei insulițe din Oceanul Arctic
Petroliștii au mers cu un convoi de camioane peste premierul Canadei
Vizita de penitență a Papei Francisc în Canada
Cum era să rămână fără funcție un proaspăt premier al unei provincii canadiene, din cauza unor sfaturi ”pacificatoare” pentru Ucraina