Locale Altele
Sambata, 9 Decembrie 2023
Sam, 9 Dec 2023
LocaleSportAlteleOh CanadaOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Canadiancă obligată să plătească despăgubiri firmei la care lucra, fiindcă ”pierdea timpul la serviciu”
SM Online  - Vineri, 13 Ianuarie 2023

O femeie canadiană a fost obligată de un tribunal civil să își despăgubească fostul angajator pentru „furt de timp”, după ce a fost surprinsă de un software controversat de urmărire a orelor lucrate că nu-și respecta programul de lucru.

Karlee Besse, care a lucrat de la distanță ca și contabil în provincia British Columbia, a susținut inițial că a fost concediată fără motiv anul trecut și a cerut despăgubiri de 5.000 de dolari canadieni, atât sub formă de salarii neplătite, cât și de indemnizații de concediere.

Dar compania la care a fost angajată, Reach CPA, a declarat tribunalului că Beese a înregistrat peste 50 de ore care „nu păreau să fi fost petrecute în sarcini legate de muncă”.

Reach a declarat că a instalat un software de urmărire a angajaților numit TimeCamp pe laptopul de lucru al lui Besse, după ce a constatat că dosarele care îi erau atribuite depășeau bugetul și întârziau, o strategie pe care companiile o adoptă din ce în ce mai des în era muncii la distanță.

Software-ul urmărește cât timp este deschis un document, cum folosește angajatul documentul și înregistrează timpul ca fiind alocat muncii.

Săptămâni mai târziu, compania a declarat că o analiză „a identificat nereguli între fișele de pontaj ale acesteia și jurnalele de utilizare a software-ului”.

Compania a explicat că TimeCamp separă jurnalele de timp pentru muncă de celelalte activități precum utilizarea laptopului pentru a reda filme sau navigare pe Internet.

Besse a declarat că a tipărit documente pentru a lucra, dar nu a informat compania că folosește documente pe suport de hârtie, deoarece „știa că nu ar fi vrut să audă asta” și se temea de repercusiuni.

Compania a declarat că software-ul urmărește, de asemenea, imprimarea și că puține documente fuseseră înregistrate ca fiind tipărite. De asemenea, a spus că orice lucrare din documentele tipărite ar fi trebuit să fie introdusă în software-ul companiei, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată.

Judecătorul a respins cererea de concediere abuzivă a lui Besse și a dispus ca aceasta să plătească aproape 2.500 dolari canadieni, atât sub formă de salarii returnate, cât și ca parte din avansul anterior pe care l-a primit de la companie.

22394 vizite
Distribuie pe


Meanwhile in Canada... O companie din Ottawa a pus în vânzare un aparat de testare rapidă Covid-19 pentru toată populația țării
Omagiu impresionant al ”nepoților” pentru ”bunica” tuturor din Canada
Autoritățile canadiene recomandă sexul prin gaură-n perete pentru a evita infectarea cu coronavirus
Dispută teritorială între Canada și Danemarca pentru o insuliță înghețată, rezolvată cu whisky și șnaps
Nu doar românii au guvernanți iresponsabili. Premierul Canadei a refuzat testarea pentru coronavirus, deși soția sa este deja infectată
Posibil guvern minoritar și în Canada
O revoltă națională a indigenilor paralizează Canada
Nevasta vrea să-l mute pe Prințul Harry în Canada, iar un lanț de fast-food le-ar oferi cafea gratis pe toată viața. N-a fost o idee prea bună ;))
Răzbunare canadiană: televiziunea publică a tăiat secvența din Singur Acasă 2 în care apare Donald Trump
O canadiancă își plimba soțul în lesă, ca să fenteze regulile de lockdown. Au fost amendați amândoi ;))
Un râu din Canada a primit statut juridic de ”persoană”
A mai căzut o redută a hipsterismului politic în Canada: conservatorii revin la putere în Alberta
Premierul Canadei – povestea decăderii de la Love Affair la Lavalin Affair
TIR-iștii canadieni au traversat țara cât un continent în Convoiul Libertății, pentru a protesta împotriva restricțiilor Covid
Petroliștii au mers cu un convoi de camioane peste premierul Canadei
De Ziua Internațională a Femeilor: Chrystia Freeland, ucraineanca vicepremier al Canadei, care a impus sancțiunile împotriva Rusiei
Datoria istorică morală a Canadei față de Ucraina își are originea într-un singur spic de grâu
Canada și Danemarca pun capăt cu stil disputei teritoriale asupra unei insulițe din Oceanul Arctic
Vizita de penitență a Papei Francisc în Canada
Tânără musulmană fugită din Arabia Saudită, amenințată de propria familie, salvată de Canada