Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleSportAlteleOh CanadaOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cuplul de vis al Canadei se destramă! Justin și Sophie Gregoire Trudeau și-au anunțat despărțirea
Florin Răchitan  - Miercuri, 2 August 2023

Povestea prințului și prințesei Canadei pare să fi ajuns la final cu o veste care i-a șocat pe toți cetățenii țării.

Într-un mesaj postat în cel mai pur stil canadian, concomitent pe conturile proprii de Instagram, premierul Justin Trudeau și soția sa, Sophie Gregoire, și-au anunțat ”separarea”, fără să menționeze cuvântul ”divorț”, după 20 de ani de relație în care au crescut împreună trei copii botezați cu nume la fel de multiculturale ca ale lor: Xavier, Ella-Grace și Hadrien.

În același mesaj, cei doi soți insistă pe ideea că vor rămâne în continuare o familie puternică, cu respect reciproc și pentru tot ce au construit împreună, dar după multe discuții profunde au ajuns la concluzia că a sosit timpul să pornească pe căi separate în viață.

Vestea nu i-a luat prin surprindere pe cei din anturajul lor, fiindcă în ultimele luni Sophie Gregoire a lipsit de lângă soțul ei la toate evenimentele publice importante la care s-ar fi impus prezența Primei Doamne, iar zvonurile despre răcirea relației s-au confirmat acum.

Potrivit ziariștilor din presa canadiană apropiați de cei doi, Justin și Sophie Gregoire par să treacă prin aceleași etape care au dus la destrămarea căsătoriei tatălui lui Justin, fostul premier Pierre Trudeau, de mama sa, Margaret. Nici relația lor nu a supraviețuit provocărilor reprezentate de activitatea politică pe parcursul mandatelor succesive în care a condus Canada în anii 80 și de stresul de a fi în permanență în atenția opiniei publice.

La fel ca și tatăl său, Justin Trudeau se află acum în al doilea mandat succesiv la conducerea guvernului canadian și se pare că ”moștenește” blestemul divorțului în această funcție.

Justin și Sophie Gregoire s-au întâlnit în urmă cu 20 de ani la un bal de caritate în care amândoi au fost gazde, el fiind un tânăr politician cu ambiția de a păși pe urmele tatălui său în carieră, iar ea fiind cea mai populară prezentatoare de televiziune din vremea respectivă.

Potrivit fragmentelor din cartea autobiografică ”Common Ground”, Justin a mărturisit că a știut de la prima întâlnire că-și vor trăi toată viața împreună (cel puțin așa spera atunci) și nici nu a stat prea mult pe gânduri cu cererea în căsătorie: aceasta s-a întâmplat la finalul primului rendez-vous întins până târziu în noapte cu discuții interminabile.

După o scurtă logodnă, s-au căsătorit în primăvara anului 2015, iar de atunci până nu demult au fost aproape de nedespărțit, apărând împreună la toate evenimentele publice posibile, spre deliciul fotoreporterilor și al milioanelor de admiratori din toată țara și din lume.

Așa cum a recunoscut Justin însuși, Sophie Gregoire a fost mai mult decât o soție de prim-ministru, ea având și rolul de ”cap limpede”, confidentă și ”sfătuitoare din umbră” în toate etapele carierei politice ale soțului ei. În același timp, a avut și are o activitate prolifică în diferite domenii specifice statutului de Prima Doamnă, de la acțiuni de caritate sau apărarea drepturilor femeilor, indigenilor sau persoanelor din categorii sociale defavorizate până la impunerea agendei de protecție a mediului.

Deocamdată Canada e șocată și așteaptă vești noi despre cum își vor continua viețile membrii celui mai îndrăgit cuplu al țării.

27948 vizite
Distribuie pe


Meanwhile in Canada... O companie din Ottawa a pus în vânzare un aparat de testare rapidă Covid-19 pentru toată populația țării
Omagiu impresionant al ”nepoților” pentru ”bunica” tuturor din Canada
Autoritățile canadiene recomandă sexul prin gaură-n perete pentru a evita infectarea cu coronavirus
Dispută teritorială între Canada și Danemarca pentru o insuliță înghețată, rezolvată cu whisky și șnaps
Nu doar românii au guvernanți iresponsabili. Premierul Canadei a refuzat testarea pentru coronavirus, deși soția sa este deja infectată
Posibil guvern minoritar și în Canada
O revoltă națională a indigenilor paralizează Canada
Un râu din Canada a primit statut juridic de ”persoană”
Nevasta vrea să-l mute pe Prințul Harry în Canada, iar un lanț de fast-food le-ar oferi cafea gratis pe toată viața. N-a fost o idee prea bună ;))
Răzbunare canadiană: televiziunea publică a tăiat secvența din Singur Acasă 2 în care apare Donald Trump
O canadiancă își plimba soțul în lesă, ca să fenteze regulile de lockdown. Au fost amendați amândoi ;))
A mai căzut o redută a hipsterismului politic în Canada: conservatorii revin la putere în Alberta
TIR-iștii canadieni au traversat țara cât un continent în Convoiul Libertății, pentru a protesta împotriva restricțiilor Covid
Premierul Canadei – povestea decăderii de la Love Affair la Lavalin Affair
De Ziua Internațională a Femeilor: Chrystia Freeland, ucraineanca vicepremier al Canadei, care a impus sancțiunile împotriva Rusiei
Datoria istorică morală a Canadei față de Ucraina își are originea într-un singur spic de grâu
Canada și Danemarca pun capăt cu stil disputei teritoriale asupra unei insulițe din Oceanul Arctic
Vizita de penitență a Papei Francisc în Canada
Cum era să rămână fără funcție un proaspăt premier al unei provincii canadiene, din cauza unor sfaturi ”pacificatoare” pentru Ucraina
Petroliștii au mers cu un convoi de camioane peste premierul Canadei