Locale Altele
Sambata, 27 Aprilie 2024
Sam, 27 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Viituri şi gospodării inundate în mai multe sate din judeţul Satu Mare
Florin Răchitan  - Miercuri, 27 Mai 2015

Ploile căzute în ultimele ore au produs mai multe viituri care au inundat sute de locuinţe şi au distrus hectare întregi de culturi agricole.

Prefectul Eugeniu Avram, în calitate de șef al Comitetului Județean Satu Mare pentru Situații de Urgență, a precizat că în această dimineață au fost mai multe viituri. 

„Sunt curți inundate, dar drumurile în acest moment sunt practicabile. E vorba de Poiana Codrului și Bârsău. Practic apa vine dinspre Bârsău. Pagube materiale sunt multe, dar nu sunt oameni răniți. Dacă este cazul, vom evacua oamenii" - a declarat prefectul Avram.

Probleme sunt și la Giorocuta, acolo unde subprefectul Altfatter Tamas împreună cu mai multe echipaje de la pompieri și serviciul voluntar local de pompieri fac eforturi pentru a ține situația sub control.

Hidrologii au emis o avertizare Cod Roşu pentru trei bazine hidrografice din judeţele Satu Mare, Sălaj şi Maramureş.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie ce pot determina inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol în bazinele hidrografice Maja din judeţele Satu Mare şi Sălaj, Sălaj din judeţele Sălaj şi Maramureş şi Bârsău din judeţul Maramureş.

De dis de dimineață şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a fost pe teren în zonele afectate de inundații la Bârsău și Crucișor. 

În urma ploilor din ultimele două zile, mai multe gospodării sunt afectate de inundații. Apa a intrat în curțile oamenilor, dar și în câteva locuințe. În Bârsău apa de pe versanți a intrat în curțile oamenilor, mai multe case și gospodării fiind inundate.

3426 vizite
Distribuie pe