Locale Altele
Vineri, 3 Mai 2024
Vin, 3 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Un TIR s-a răsturnat peste trei maşini în centrul Sătmarului
Florin Răchitan  - Joi, 30 Iulie 2009

Intrând în viteză în Piaţa Libertăţii, un TIR scăpat de sub control în faţa Catedralei Romano-Catolice a intrat în coliziune cu o maşină, care a şi luat foc, după care autotrenul s-a răsturnat peste alte două maşini.


Într-una dintre maşinile nimerite sub TIR a rămas încarcerat şoferul, care a suferit răni grave.

 

La faţa locului s-au deplasat efective importante ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ale Poliţiei şi Jandarmeriei, echipaje SMURD şi de la Ambulanţă, operaţiunile de salvare fiind supravegheate chiar de primarul Iuliu Ilyes, la faţa locului fiind prezente şi alte oficialităţi din conducerea municipiului şi judeţului.


 

Echipajele de descarcerare au intervenit rapid pentru salvarea victimei, care a fost transportat la spital şi a primit îngrijirile medicale necesare, în timp ce pompierii se luptau cu flăcările maşinii incendiate.


 

Poliţiştii au făcut la faţa locului cercetările specifice în asemenea situaţii, pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul, după care s-a trecut la degajarea zonei de autovehiculele făcute praf şi redeschiderea circulaţiei.


 

Maşinile au fost ridicate pe platforme de transport, iar cel mai spectaculos moment a fost repunerea pe roţi a TIR-ului răsturnat, operaţiune realizată cu ajutorul unei macarale de mare putere montată pe un autocamion american poreclit „Mr. Big”.


 

Toate acestea au făcut parte din scenariul unui exerciţiu spectaculos de intervenţie a autorităţilor în cazul unui accident grav de circulaţie, iar exerciţiul a fost organizat pentru promovarea unui nou club naţional al automobiliştilor, A-CAR, ce şi-a deschis o filială la Satu Mare.


 

La conferinţa de presă ce a urmat aplicaţiei, directorul filialei sătmărene A-CAR, Raul Pop, a prezentat activitatea şi obiectivele acestei asociaţii ce asigură asistenţă tehnică în caz de accidente sau defecţiuni atât pe teritoriul României cât şi în Uniunea Europeană, prin partenerii din fiecare ţară de pe continent.


 

Impresionat de desfăşurarea fără cusur a exerciţiului desfăşurat în faţa unui mare număr de sătmăreni care se aflau la ora respectivă în centrul oraşului, precum şi de oferta noului club al automobiliştilor, primarul Iuliu Ilyes a anunţat că va deveni cu siguranţă unul dintre membrii A-CAR.

 

Detalii despre A-CAR găsiţi aici.

Tags: accident  tir  centru  satu mare  a-car  
5941 vizite
Distribuie pe