Locale Altele
Vineri, 26 Aprilie 2024
Vin, 26 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Deținuții, actori pentru o oră
Ioana Gavrău  - Vineri, 1 Octombrie 2010
Trupa de teatru a Penitenciarului Satu Mare a prezentat joi după-amiază un super spectacol în care patru deținuți au interpretat piesa „Experimentul“, de Ion Băieșu.


Regia a aparținut actorului Teatrului de Nord Satu Mare Radu Botar, iar rezultatul final a fost apreciat de publicul prezent în sala Casei de Cultură G.M. Zamfirescu“.

S-au pregătit timp de două luni, iar repetițiile săptămânale au dat roade. Patru deținuți ai Penitenciarului Satu Mare, înzestrați cu abilități artistice, au arătat că pot fi actori profesioniști pentru o oră.


Au urcat pe scenă fără prea mari emoții și au dat frâu liber calitățiilor de actor. „Aceste persoane au mai fost implicate în activități de acest gen, ei fâcând parte și din trupa de teatru „Poarta“ a Penitenciarului Satu Mare“, a spus Paul Mărginean, șeful Serviciului de Asistență Socială din cadrul Penitenciarului.


Radu Botar a fost cel care i-a pregătit pe actorii amatori. Iulia Stoica, asistent social din cadrul Penitenciarului a avut o mare contribuție la succesul acțiunii.

„Experimentul este spectacolul care pervertește relația dintre victimă și agresor“, a mai spus Paul Mărginean.

Penitenciarul Satu Mare intenţionează să participe cu acest spectacol al trupei de teatru „Poarta” la Festivalul Naţional de Teatru pentru penitenciare din această toamnă. Unul dintre actori a fost premiat cu locul al III-lea la concursul național „Poezie de pușcărie“, competiție la care au participat penitenciarele din țară.

1937 vizite
Distribuie pe