Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Consiliul Local mai dă patru miliarde la Olimpia
Florin Răchitan  - Marti, 4 Octombrie 2016

Consilierii locali sătmăreni au aprobat în unanimitate, în ședința extraordinară de marți, modificarea statutului Asociației Sportive Fotbal Club Olimpia 2010, pentru putea să suplimenteze în condiții legale bugetul clubului respectiv cu 400.000 de lei.

Prin această modificare, cotizația anuală a municipiului Satu Mare la bugetul clubului de fotbal Olimpia ajunge la suma de 1,7 milioane de lei, iar în perioada următoare se așteaptă ca și Consiliul Județean să aprobe o sumă asemănătoare, ajungându-se astfel la un buget anual de peste 3 milioane de lei.

După cum se știe, în prezent, clubul de fotbal se confruntă cu o situația financiară dificilă, jucătorii nu și-au mai primit salariile de patru luni de zile, în timp ce fosta și actuala conducere a clubului se acuză reciproc de jaf din banii publici.

Infuzia de bani aprobată în ședința de marți a Consiliului Local asigură salvarea pe moment, dar primarul Kereskenyi Gabor spune că așteaptă și rezultatele controlului financiar al ANAF pentru a se putea lua măsurile necesare stabilizării situației la clubul de fotbal.

În expunerea de motive oficială pentru aprobarea rectificării bugetului se arată că “îndeplinirea obiectivelor propuse pentru anul competiţional în curs, modificările de taxe şi tarife, precum şi modificările datelor iniţiale ale asociaţiei raportate la numărul de jucători şi alte activităţi şi tipuri de cheltuieli cum ar fi: transport,  cazare şi masă în deplasările suplimentare ale lotului, baremurile arbitrilor şi observatorilor oficiali, paza şi ordinea la jocurile oficiale, cheltuielile suplimentare cu taxele şi vizele de transfer FRF, asistenţa medicală, necesită o sumă mai mare decât suma alocată prin lit.b, alin. 2 din art.7 al Statutului Asociaţiei Sportive Fotbal Club Olimpia 2010”.

În aceeași ședință au fost aprobare și rectificări ale bugetelor diferitelor alte instituții subordonate Primăriei Satu Mare, precum și o investiție suplimentară propusă de consilierul Maskulik Csaba, constând în instalarea unor stâlpi de iluminat public pe recent amenajată stradă a Digului, ceea ce nu era prevăzut în proiectul inițial.

De asemenea, consilierii au aprobat dezmembrarea cadastrală a terenului de pe Drumul Careiului pe care NEPI dorește să construiască Mega Mall-ul, astfel încât parcela de 20 mp care a produs atâtea bătăi de cap în ultimele săptămâni să nu mai încurce pe nimeni după ce va fi vândută printr-o nouă licitație publică.

Tags: rectificare  buget  olimpia  
2347 vizite
Distribuie pe