Locale Altele
Marti, 27 Septembrie 2022
Marti, 27 Sept 2022
Primăria vrea să scape de directorul Apaserv. Manevre de culise în Consiliul Local.
Florin Răchitan  - Miercuri, 12 Aprilie 2017

Şedinţă ciudată miercuri la Consiliul Local Satu Mare! În aparenţă a fost vorba doar de o formalitate birocratică, însă lucrurile sunt puţin mai complexe în culise.

Consilierii locali au fost convocaţi în şedinţă extraordinară neapărat înaintea Sărbătorilor Pascale, deoarece, aşa cum a subliniat viceprimarul Adrian Albu, trebuiau să respecte un termen de aprobare sau respingere a unei evaluări făcute de o comisie independentă despre activitatea de până acum a actualului Consiliu de Administraţie a societăţii Apaserv.

Raportul de evaluare este important şi pentru a da undă verde sau nu celor care doresc să facă parte şi în următorii patru ani din CA al Apaserv. Potrivit informaţiilor noastre, patru dintre actualii membri ai CA al Apaserv şi-au exprimat intenţia de a face parte şi în următorul mandat din această structură de conducere, însă dintre cei patru doar directorul Dan Stegerean a obţinut punctajul necesar la evaluare, adică, teoretic, ar putea să rămână cel puţin în Consiliul de Administraţie.

Există însă zvonuri, de mai demult, că noua putere de la conducerea Primăriei Satu Mare vrea să scape cu tot dinadinsul de Dan Stegerean şi să pună în locul lui un om „de-al lor”, doar că raportul de evaluare, pozitiv pentru actualul director, le-a dat socotelile puţin peste cap şi au trebuit să găsească o altă manevră de culise.

Această manevră a fost materializată miercuri, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local, când majoritatea politică formată din UDMR + PNL a respins, pur şi simplu, proiectul ce conţinea şi raportul de evaluare şi care ar fi permis reînnoirea mandatului de director al lui Dan Stegerean odată cu numirea noului Consiliu de Administraţie al Apaserv.

În concordanţă cu practica introdusă în mandatul trecut, majoritatea consilierilor UDMR şi PNL s-au „abţinut” de la vot, ştiind foarte bine că abţinerea constituie, practic, vot negativ, dar adoptând o atitudine de „nici usturoi n-au mâncat nici gura nu le miroase”. Singurul cu ouă de Paşti la purtător a fost, la fel ca data trecută, când a trebuit votat bugetul Apaserv, cel mai nou consilier UDMR, Ştefan Bertici, care măcar nu a ridicat mâna pentru o „abţinere” laşă, ci a votat contra din prima.

Degeaba au votat consilierii PSD pentru, că nu şi-au putut salva, cel puţin deocamdată, colegul lor de partid aflat la conducerea Apaserv. Aia-i altă poveste că deocamdată nici nu se ştie exact care ar fi pasul următor, atât viceprimarul Adrian Albu cât şi consilierii din Opoziţie fiind de părere că acest proiect de hotărâre mai trebuie supus dezbaterii încă odată, într-o şedinţă viitoare. Până atunci au timp să negocieze ;)

Tags: manevre  culise  consiliu local  dan stegerean  
2446 vizite
Distribuie pe