Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sătmăreni la Adunarea generală a Asociației Orașelor din România
PSD Satu Mare  - Joi, 26 Aprilie 2018

Președintele PSD Satu Mare și primar al orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a participat în perioada 25-27 aprilie la cea de-a XXVII-a ediţie a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România (AOR), desfășurată la București sub egida Centenarului Marii Uniri.

Printre invitații zilei de vineri s-au numărat viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, dar și ministrul sătmărean al Tineretului și Sportului, Bran Ioana.

De asemenea, au mai fost prezenți președintele ANRMAP, Bogdan Pușcaș, dar și sătmărenii care dețin poziții în Guvernul Viorica Dăncilă, respectiv secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Florin Iura, și vicepreședintele ANM Roca Radu, precum și primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba.

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat că ”o prioritate pentru Guvern o reprezintă în continuare corelarea surselor de finanţare pentru realizarea investițiilor publice ale autorităților locale, atât din PNDL, cât şi din fonduri europene sau prin programele derulate de Compania Naţională de Investiţii şi de Agenția Naţională pentru Locuințe, iar reducerea decalajelor regionale reprezintă unul dintre principalele obiective ale utilizării acestor fonduri”.

Ministrul Dezvoltării le-a vorbit aleşilor locali prezenţi la eveniment şi despre stadiul proiectelor de acte normative aflate în atenţia Guvernului, în vederea eficientizării activităţii în administraţia publică, precum Codul administrativ, Codul finanţelor publice locale, Legea parteneriatului public-privat, Legea achiziţiilor publice, context în care a reiterat faptul că „este important ca România să treacă la un nou model de dezvoltare, accentul fiind pus pe proiecte și investiții mature, care aduc un plus de valoare în economie”.

La rândul său, ministrul Rovana Plumb a anunțat că până la finalul lunii iunie vor fi deschise toate liniile de finanțare, pe toate Programele Operaționale, va fi urgentată evaluarea și contractarea tuturor proiectelor, astfel încât să fie asigurătă o contractare de sută la sută a proiectelor depuse în 2018.

Rovana Plumb a asigurat autoritățile locale că, în următoarea perioadă de programare, banii europeni vor răspunde cât mai aplicat nevoilor comunităților locale.

Tags: satmareni  asociatie  orase  
1880 vizite
Distribuie pe