Locale Altele
Joi, 25 Iulie 2024
Joi, 25 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
La Odoreu se construiește un sistem de pontoane pentru colectarea deșeurilor de pe Someș
ABA Someș-Tisa  - Marti, 26 Septembrie 2023

Avansează lucrările la sistemul de colectare a deșeurilor plutitoare de pe Someș. Acestea sunt realizate în proporție de 40%. Secțiunea este amplasată pe râul Someș în localitatea Odoreu, județul Satu Mare. Deșeurile plutitoare vor fi colectate de pe suprafața apei cu ajutorul unor pontoane plutitoare.

Sistemul de intervenție este alcătuit din:

  • drum de acces din piatră spartă și balast;
  • platformă din piatră spartă;
  • două cuve pentru stocarea plutitorilor până la îndepărtarea acestora cu ajutorul utilajelor, în lungime de 25 metri și lățime de 10 metri;
  • ponton plutitor și sistem de ancorare;
  • container, cu capacitatea de 24 de metri cubi, pentru depozitarea deșeurilor plutitoare;
  • buldoexcavator cu graifer.

Investiția face parte dintr-un demers amplu, prin care Administrația Bazinală de Apă Someș -Tisa vizează amplasarea a patru sisteme de colectare a deșeurilor plutitoare de pe râuri, care constituie proiecte pilot și vor fi realizate în două etape.

În momentul actual, sunt realizate lucrările la cele două secțiuni din prima etapă, pe Someșul Mare, la Beclean, județul Bistrița-Năsăud și pe Someș, în localitatea Odoreu, județul Satu Mare.

Aceste sisteme sunt finanțate de la bugetul de stat, iar valoarea totală a investiției sistemelor realizate în prima etapă este de 4.683.042 lei.

Etapa a doua vizează secțiunile situate pe râul Lăpuș, în zona satului Mocira, comuna Recea, județul Maramureș și pe râul Someșul Mare, în localitatea Mica, județul Cluj.

Implementarea la nivel bazinal a unor astfel de secțiuni de intervenție va aduce beneficii atât pentru factorii de mediu, cât și pentru dezvoltarea socio-economică a zonelor vizate.

754 vizite
Distribuie pe