Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Funcţionarii publici vor învăţa cum să lucreze pe calculator
Barla Béla  - Miercuri, 18 Noiembrie 2009

Consiliul Judeţean Satu Mare a lansat două proiecte în valoare de peste 700.000 lei, importante atât pentru administraţiile publice locale din judeţ, cât şi pentru instituţiile publice subordonate acestora.

 

Banii sunt asiguraţi de către Uniunea Europeană şi Guvernul României, la care se adaugă şi contribuţia de aproximativ 2% a Consiliului Judeţean Satu Mare.

 

Lansarea celor două proiecte a avut loc în sala mare a Restaurantului „Astoria” din Satu Mare, în prezenţa reprezentanţilor CJ şi ai unor instituţii subordonate.

 

UE şi Guvernul României dau bani pentru a-i învăţa pe funcţionarii publici cum să utilizeze calculatorul. Implementarea unui asemenea proiect este necesară după ce s-au observat numeroase probleme în ceea ce priveşte cunoştinţele de informatică ale angajaţilor din administraţia publică locală.

 

Potrivit asistentului de proiect Camelia Teocan, în prima fază se va alcătui un grup ţintă de 200 de cursanţi, care timp de un an vor urma cursurile de iniţiere în utilizarea calculatorului. Grupul ţintă va fi format din angajaţii următoarelor instituţii: Consiliul Judeţean Satu Mare, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor, Serviciul Public de Editare a Monitorului Oficial, Şcoala de Arte şi Muzeul Judeţean Satu Mare.

 

Valoarea proiectului însumează peste 270.000 lei, din care aproximativ 235.000 lei reprezintă contribuţia UE, 26.000 lei a Guvernului României, iar contribuţia CJ la implementarea acestui proiect este de peste 5.500 lei.

 

În cadrul aceleiaşi întâlniri cu reprezentanţii instituţiilor subordonate CJ a mai fost lansat şi un al doilea proiect ce presupune implementarea unei strategii de dezvoltare pe o perioadă de zece ani a judeţului Satu Mare. Valoarea totală a proiectului depăşeşte suma de 460.000 lei din care aproximativ 9.000 lei reprezintă contribuţia CJ Satu Mare.

 

Potrivit directorului Direcţiei de Dezvoltare Regională Satu Mare, Pataki Csaba, implementarea acestui proiect este extrem de importantă deoarece „deschide uşile” pentru alte proiecte de dezvoltare regională de o amploare mult mai mare.

 

Scopul acestui proiect este de a pune la cale o strategie de dezvoltare a judeţului până în anul 2020. Acest lucru este cu atât mai important cu cât, potrivit preşedintelui CJ Satu Mare, Csehi Arpad, judeţul nostru nu are încă un plan de dezvoltare „cu bătaie lungă”.

Tags: proiecte  europene  astoria  
1477 vizite
Distribuie pe