Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Maşini ridicate de pe stradă
Sergiu Lenghel  - Marti, 15 Decembrie 2009

Atenţie pe unde vă parcaţi maşina, pentru că aţi putea rămâne fără ea. De anul viitor se va implementa şi în Sătmar o metodă utilizată în marile oraşe, prin care se vor putea ridica de pe domeniul public toate autoturismele staţionate ilegal.

 

Un prim pas va fi făcut în şedinţa de joi a Consiliului Local, fiind supus spre aprobare proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Serviciului Public "Siguranţa Traficului Satu Mare".

 

Şeful Serviciului de Siguranţă a Traficului şi Administrare Parcări (SSTAP), Adrian Neacşu, afirmă că proiectul în sine este doar o simplă formalitate, realizându-se astfel trecerea din subordinea Administraţiei Domeniului Public în cel al Consiliului Local.

 

Începând cu 1 ianuarie 2010, prin reorganizarea departamentului SSTAP, se vor putea face angajări de personal, care se va ocupa exclusiv de ridicarea maşinilor parcate ilegal. "Noi avem 12 posturi libere în momentul de faţă. E nevoie de încă cinci-şase oameni care vor lucra pe o platformă cu macara, dotată cu un sistem ce va putea ridica orice maşină. Pentru asta ne trebuie şoferi cu atestat" - explică Adrian Neacşu.

 

În momentul de faţă, doar şase agenţi constatatori se deplasează pe teren pentru a bloca roţile autoturismelor, activitate care va continua şi anul viitor. Pentru a se putea demara acţiunea de ridicare a maşinilor parcate ilegal, consilierii locali vor supune aprobării la începutul anului viitor un regulament de funcţionare, astfel încât angajaţii SSTAP să poată fi asistaţi de poliţiştii de circulaţie, respectiv de agenţii comunitari.

 

Maşinile ridicate vor ajunge în parcul auto de lângă Transurban, iar şoferii nu vor avea altceva de făcut decât să sune la 112. "Nu e ca la blocatul roţilor, unde le puneam pe parbriz o înştiinţare. Să sune la 112 şi vor afla unde le este maşina. Poliţiştii de circulaţie ne dau nouă undă verde pentru ridicatul maşinii" - precizează Neacşu. Maşinile vor putea fi recuperate după ce şoferii vor plăti o taxă, a cărei valoare va fi stabilită anul viitor.

 

Tot joi se va aproba tariful de staţionare pe domeniul public în municipiul Satu Mare. Potrivit şefului SSTAP, acesta va rămâne neschimbat, mai exact 372 lei un abonament de parcare pe un an întreg, valabil atât pentru taximetrişti, cât şi pentru şoferii care vor parca în zona "B" a oraşului.

Tags: masina  parcare  ilegala  ridicare  
1991 vizite
Distribuie pe