Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mulţumim, domnule colonel!
ISU Somes Satu Mare  - Joi, 24 Iunie 2010

Unul dintre profesioniştii adevăraţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare, colonelul Sighismund Remetey, a intrat în pensie după aproape 35 de ani de activitate.

Cu această ocazie, colegii au organizat o ceremonie în cinstea lui, la care a participat şi comandantul pompierilor din judeţul vecin Szabolcs-Szatmar-Bereg, Ungaria, acesta având numai cuvinte de laudă la adresa camaradului cu care a colaborat atât de bine de-a lungul anilor.

 

Colonelul Remetey Sighismund s-a născut în 1956 la Carei. A absolvit Şcoala militară de ofiţeri de pompieri în anul 1981, Facultatea de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii din Oradea în anul 2000 şi cursul postuniversitar de criminalistică din cadrul Academiei „A.I.Cuza” Bucureşti în anul 2001.

 

De-a lungul carierei a căutat permanent să se perfecţioneze, urmând diverse cursuri de specializare organizate de către instituţiile de formare profesională ale Ministerului Administraţiei şi Internelor.

           

La terminarea şcolii de ofiţeri de pompieri, i se acordă gradul de locotenent şi îşi începe cariera de ofiţer ca şi comandant de pluton la Compania de Pompieri Oradea, din cadrul Grupului de pompieri Bihor.

 

În anul 1982 s-a mutat la Grupul de Pompieri Satu Mare, începându-şi activitatea ca locţiitor al comandantului la Compania de pompieri Satu Mare, comandant la Compania de Pompieri Carei în 1984, comandant de detaşament II la Detaşamentul de pompieri Satu Mare în perioada 1998-2001.
 

 

Timp de 21 de ani şi-a desfăşurat activitatea la inspecţia de prevenire,  lucrând 13 ani ca inspector,  iar începând din anul 2002, datorită capacităţilor profesionale, rezultatelor foarte bune obţinute în activitate, reputaţiei profesionale şi sociale dovedite, este numit şeful inspecţiei de prevenire a incendiilor din cadrul Grupului de pompieri „Someş” Satu Mare, apoi din 2004 până în 2006 şef serviciu II prevenirea incendiilor la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare.

 

Foarte conştiincios, preocupat în permanenţă de îmbunătăţirea activităţii profesionale, a dat dovadă de o bună pregătire în conducerea inspecţiei de prevenire, în coordonarea, îndrumarea şi controlul tehnic de specialitate al activităţilor de prevenire al incendiilor şi al situaţiilor de urgenţă.


 

Vasta experienţă acumulată, pregătirea profesională, precum şi permanentul studiu al actelor normative din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor şi al protecţiei civile, au condus la formarea aptitudinilor organizatorice, de planificare a activităţilor, o bună gândire analitică şi conceptuală, astfel că din anul 2006 şi până în prezent a deţinut funcţia de adjunct al inspectorului şef II la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare.

           

Având în vedere calităţile morale, rezultatele meritorii în îndeplinirea atribuţiilor şi în pregătirea profesională, i s-au conferit de-a lungul carierei Semnele Onorifice „In serviciul patriei” clasele I, II şi III.

 

Pentru modul în care şi-a îndeplinit îndatoririle pe timpul cât a servit patria sub drapel, comanda unităţii îi mulţumeşte.

2411 vizite
Distribuie pe