Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primăria rămâne cu posturi neocupate și după restructurare
Florin Răchitan  - Miercuri, 21 Iulie 2010

Primarul Iuliu Ilyes a prezentat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, noua organigramă a Primăriei și instituțiilor subordonate, după restructurarea impusă de Guvernul Boc pentru reducerea cheltuielilor salariale în administrația publică locală.

 

Astfel, Primăria și instituțiile subordonate rămân cu 600 de posturi, la care se mai adaugă încă 137 de posturi la serviciile publice, adică la Poliția Comunitară, Serviciul de Evidență a Populației și la un serviciu care se ocupă cu proiectele europene.

 

Odată cu trecerea principalelor instituții de cultură în subordinea Primăriei, Teatrul de Nord rămâne cu 130 de posturi, Filarmonica „Dinu Lipatti” cu 64 de posturi, în timp ce la Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” pot fi angajați 12 oameni.

 

Aparatul propriu al Primăriei va putea să funcționeze cu 258 de angajați, dar trebuie remarcat faptul că la majoritatea instituțiilor amintite nici măcar nu sunt ocupate toate posturile ce rămân disponibile după această restructurare. Însă nici angajări nu se pot face, deoarece și acestea au fost blocate printr-o altă Ordonanță a Guvernului.

 

Primarul este supărat în special din cauza limitării numărului de angajări la Serviciul de Evidență Informatizată a Persoanei, care rămâne acum cu 25 de posturi și trebuie să deservească nu doar populația orașului, ci și pe cea din nouă comune arondate, adică vreo 160.000 de oameni.

 

Noua structură a administrației publice locale sătmărene ar fi trebuit să fie prezentată miercuri, spre aprobare, la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, însă primarul nu a trimis documentele respective la București, motivând că nu a avut destul timp în această săptămână să le întocmească. „Le vom trimite hârtiile când putem, adică săptămâna viitoare, nu când ne comandă ei” – a punctat Iuliu Ilyes.

1867 vizite
Distribuie pe