Locale Altele
Marti, 23 Iulie 2024
Marti, 23 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Centrul de Plasament din Halmeu, reabilitat din fonduri europene
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Miercuri, 16 Mai 2012

Consiliul Judeţean Satu Mare a depus spre finanţare, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, proiectul „Reabilitarea şi dotarea Centrului de Plasament Floare de Colţ din Halmeu în cadrul programului Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”.

           

În urma evaluării, ADR Nord-Vest a anunţat că proiectul a fost declarat câştigător şi că va beneficia de o finanţare nerambursabilă în valoare de 1.196.235 lei, valoarea totală a proiectului fiind de 1.450.565 lei. 

           

Obiectivul proiectului este dezvoltarea serviciilor oferite de Centrul de plasament Floare de colţ din Halmeu prin reabilitarea şi dotarea centrului, pentru a oferi beneficiarilor posibilitatea de a învăţa o meserie în vederea integrării sociale după ieşirea din sistemul de plasament.

           

Proiectul presupune realizarea izolării termice a clădirii centrului, mansardarea parţială a corpului A al clădirii, realizarea de amenajări interioare şi instalaţii în mansarda nouă, în care va fi amenajată o sală de sport şi spaţii de depozitare. Totodată, va fi reamenajat şi dotat grupul sanitar al corpului A al clădirii şi va fi amenajat şi dotat un atelier de croitorie.

           

Proiectul mai prevede înfiinţarea unei săli multimedia unde să se desfăşoare programe educative şi dotarea cu echipamente de uz casnic şi mobilier a celor 5 module familiale.

1392 vizite
Distribuie pe