Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primarul cere partidelor să îndepărteze afişele electorale ilegale
Florin Răchitan  - Miercuri, 14 Noiembrie 2012

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, i-a convocat miercuri la o întâlnire pe reprezentanţii partidelor implicate în campania electorală, după ce le dăduse un ultimatum prin care le-a cerut să îndepărteze toate afişele lipite în alte locuri decât cele prevăzute de legislaţia în vigoare.

 

El le-a explicat că este datoria lui, ca primar al tuturor sătmărenilor, să ia măsuri pentru ca legea să fie respectată, atrăgând inclusiv atenţia reprezentantului USL asupra unor probleme semnalate în acest sens.

 

El le-a pus în vedere tuturor candidaţilor că, începând de joi, vor avea de plătit amenzi de 600 până la 1.000 de lei pentru orice afiş sau banner electoral amplasat în locuri interzise, iar partidelor le vor fi trimise facturile pentru curăţarea locurilor respective.

 

În acelaşi timp, însă, a remarcat, pe un ton ironic, că nu are nimic împotrivă ca afişul candidatul ARD Sergiu Băbăşan să rămână pe peretele toaletei publice din Micro 17, la care reprezentantul ARD, Sorin Ghilea, i-a dat replica precizând că afişul respectiv a fost lipit acolo de competitori, nicidecum de staff-ul de campanie al ARD.

 

De asemenea, reprezentantul PP-DD, Simion Raţ, a dat asigurări că a început deja operaţiunea de îndepărtare a afişelor de pe copacii din Micro 16, explicând că lipirea acestora a fost un „exces de zel” din partea membrilor organizaţiei de tineret a partidului respectiv, iar drept „pedeapsă” vor participa la o acţiune de plantare de puieţi de copaci, după campanie, ca să nu se interpreteze greşit.

 

Sorin Ghilea a mai solicitat împărţirea echitabilă a autobuzelor Transurban între partidele care doresc să amplaseze postere electorale pe ele, dar primarul l-a anunţat că o parte a autobuzelor au fost rezervate de PP-DD şi UDMR încă din primăvara acestui an, iar restul au fost închiriate de USL în urmă cu câteva zile, în condiţiile în care ARD nu a depus nici o cerere în acest sens.

1583 vizite
Distribuie pe