Locale Altele
Duminica, 5 Mai 2024
Dum, 5 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bugetul asigurărilor de sănătate a crescut cu un sfert faţă de 2012
Florin Răchitan  - Joi, 16 Mai 2013

Directorul Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, Georgeta Pop, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că bugetul pe care îl are la dispoziţie această instituţie pentru a acoperi cheltuielile medicale ale sătmărenilor asigurate de stat a crescut cu 25% faţă de anul trecut, fiind în valoare totală de peste 201,6 milioane de lei.

 

Cea mai mare creştere se înregistrează la bugetul pentru decontarea medicamentelor la farmacii, aproape 75%, însă aceasta se datorează în principal reducerii termenului de decontare de la 210 zile la 60 de zile, ceea ce înseamnă că CJAS va trebui să plătească în acest an cel puţin de două ori mai mulţi bani către farmacii.

 

Directorul responsabil de relaţiile contractuale din cadrul CJAS, Mihaela Curta, a anunţat că au fost încheiate 154 de contracte cu medicii de familie, 30 pe ambulatoriu de specialitate, 16 pe servicii medicale paraclinice, 4 pe îngrijiri medicale la domiciliu şi 65 cu furnizori de dispozitive medicale, precum şi 176 contracte cu furnizori de medicamente pentru farmacii.

 

De asemenea, spitalele din judeţul Satu Mare vor primi prin CJAS 7,9 milioane de lei, însă pentru un număr mai mic de paturi de spital în comparaţie cu anul 2012.

 

Medicul şef din cadrul CJAS, Raveca Gliga, a anunţat că Ministerul Sănătăţii a preluat finanţarea directă a unor programe naţionale precum tratamentul bolnavilor de HIV/SIDA, al celor cu TBC sau programul pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin.

1723 vizite
Distribuie pe