Locale Altele
Duminica, 19 Mai 2024
Dum, 19 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Centru de zi pentru copii și mame aflate în dificultate, deschis la Negrești-Oaș
ASSOC Baia Mare  - Marti, 13 Iunie 2023

Light Blue Dot Negrești-Oaș și-a deschis oficial porțile marți, în prezența primarului orașului, Aurelia Fedorca. Acesta este un centru de zi pentru copii și mame aflate în dificultate, conform unui concept dezvoltat de UNICEF impreuna cu alti parteneri.

Asociatia ASSOC Baia Mare este partener oficial de implementare UNICEF incepand din luna martie a anului 2022, moment in care, prin finantare UNICEF a inceput implementarea unui proiect care avea ca obiectiv sprijinirea cetatenilor ucraineni ajunsi pe teritoriul Romaniei din cauza conflictului armat din tara de origine.

Daca prima parte a proiectului s-a axat pe servicii de urgenta, proiectul actual are ca obiectiv general incluziunea sociala a ucrainenilor stabiliti pe termen mediu sau lung pe teritoriul Romaniei, in special a copiilor si a mamelor.

Intrucat obiectivul general este incluziunea sociala, vor fi selectati și copii și mame de cetățenie română care fac parte din grupuri vulenrabile și care vor avea sansa de a participa la activitati.

Cu sprijinul UNICEF Romania, ASSOC va deschide 4 centre de zi pentru copii si mame, in urmatoarele locatii: Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Satu Mare si Negresti-Oaș. In cadrul acestor centre se vor desfasura activitati recreative, educative de tip after-school si, totodata, se va oferi sprijin in vederea accesarii serviciilor de sanatate si educatie publica din Romania, precum si servicii sociale si de consiliere psihologica.

Totodata, echipa ASSOC va fi in continuare prezenta si la punctele de trecere a frontierei de la Sighetu Marmatiei si Halmeu.

1273 vizite
Distribuie pe