Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Protestele violente se extind în Europa de Est
Cotidianul  - Luni, 26 Ianuarie 2009
Mai multe ţări ar putea organiza alegeri anticipate la presiunea străzii, din cauza cri­­­­zei, dar Guvernul ro­­­­mân are şanse de supra­­­vie­­ţuire, apre­­­ciază „The Wa­­­shin­­­­gton Post“.

Protestele sociale ample din Letonia s-ar putea extinde şi în celelalte ţări est-europene, pe fondul adâncirii crizei economice. Primele semnale au apărut deja în Lituania, Bulgaria, Cehia şi în Ungaria, comentează cotidianul american „The Washington Post“; publicaţia dă însă şanse de supravieţuire guvernului român.

Peste 10.000 de letoni au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de măsurile anticriză luate de autorităţile de la Riga şi pentru a cere alegeri anticipate. În Lituania vecină, poliţia a folosit gloanţe din cauciuc pentru a împrăştia peste 7.000 de demonstranţi. Proteste de di­­men­­­­siuni mai reduse au avut loc deja în Bul­­­garia, Cehia şi în Ungaria, în timp ce Gre­­­­cia este de mai mult timp teatrul unor confruntări violente între poliţie şi pro­­testatari.

Pentru prima dată în istoria Islandei, poliţia a recurs la gaze la­­­­cri­­­­mogene pentru a-i dispersa pe cei 2.000 de demonstranţi din faţa Parla­mentului.
Tags: protest  violent  europa  est  
3805 vizite
Distribuie pe