Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mâncarea de tip fast-food consumată în timpul sarcinii poate duce la avort
Gândul  - Vineri, 26 Septembrie 2008

Mâncarea nesănătoasă de tip fast-food consumată în timpul sarcinii poate duce la avort, susţin cercetătorii americani.
 
Specialiştii afirmă că nivelul ridicat de grăsimi nesănătoase pe care îl conţine burgărul, pateurile, prăjiturile şi biscuiţii cu tot felul de arome prezintă un pericol pentru femeile însărcinate. Aceste grăsimi consumate periodic pe timpul sarcinii, susţin cercetătorii, cresc cu peste 52 la sută riscul unui avort. Medicii americani au monitorizat peste 100 de viitoare mămici, iar în urma consumului ridicat de mâncare de tip fast-food s-a observat, în urma analizelor efectuate, un nivel crescut al grăsimilor din orgamism, lucru care determină riscuri crescute pentru un avort spontan.

De asemenea, coordonatorul acestui studiu, dr. Charles Glueck, împreună cu echipa sa au mai constatat că nivelul crescut de grăsimi din mâncare prezintă un adevărat pericol pentru făt. Astfel, consumate zilnic, produsele fast-food mai poat crea şi diferite malformaţii fătului, susţin specialiştii. Aceştia mai precizează că femeile însărcinate care consumă produse bogate în grăsimi vor determina naşterea unor copii ponderali, iar cu trecerea timpului micuţii pot devenii obezi.

Medicii recomandă viitoarelor mămici să fie foarte atente la ceea ce consumă pentru că alimentaţia echilibrată este esenţială pentru ca fătul să ajungă la o greutate normal, atunci când se va naşte. Astfel, specialiştii recomandă un plus de 180 kcal pe zi în primul trimestru de sarcină şi 360 de kcal pe zi în celelalte două trimestre.

Tags: gravida  fast food  avort  
2583 vizite
Distribuie pe