Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleMaterialSpiritualCasa meaGrădina meaLa birouGalerie FotoParty Foto
Limuzina şi trăsura, afaceri de sezon
Sergiu Lenghel  - Luni, 24 Mai 2010

Sătmărenii nu se uită la buzunar când vor să pregătească un eveniment important din viaţa lor. Pentru a trăi ca-n filmele americane, limuzinele de lux sunt solicitate, mai nou, de către liceeni, fie că au banchetul de final de an, fie majoratul.
 

 

Nunţile în care mirele şi mireasa se plimbă prin centrul Sătmarului cu limuzina sunt tot mai dese şi ele, chiar şi pe timp de criză. Şi caleaşca a revenit la modă pentru ca nunta de vis să fie ceva de neuitat. Şi cum sezonul nunţilor stă să înceapă, mireasa e numai bună de plimbat ca o adevărată prinţesă.

 

O sătmăreancă de 62 de ani a deschis o afacere cu limuzine încă de anul trecut, dar de-abia în acest an a intrat în forţă pe piaţă. "Băiatul meu a cumpărat trei limuzine din Anglia. Este o investiţie pe termen lung. Maşinile sunt americane, avem două Lincoln Towncar şi un Ford Expedition. Acum începe sezonul pentru noi, în fiecare week-end avem de lucru" - afirmă Margareta Sabău.
 

 

Pentru chefurile ce se anunţă a avea loc în luna iunie pentru absolvenţii de liceu există deja patru solicitări din partea Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" şi a Grupului Şcolar Economic "Gheorghe Dragoş", tinerii având rezervate plimbări nocturne în jurul parcului central şi prin oraş.

"Se poate închiria şi pentru o ieşire cu prietenii, avem televizor şi muzică pe placul oricui. Trapa limuzinei se poate deschide pentru cei care vor să trăiască la maxim aceste momente. Chiar vineri am avut un majorat, iar fetele ne-au spus că s-au simţit super în maşină" - adaugă sătmăreanca.


 

Afacerea s-a extins cu timpul, astfel că solicitările au venit până şi din judeţul Maramureş, fără să-i mai socotim pe cei din Ţara Oaşului, care nu concep o nuntă adevărată fără o limuzină de lux la uşa casei. Pentru o oră de mers cu limuzina americană prin Sătmar, tariful ajunge la 100 euro, iar şampania este din partea casei.

 

O altă fiţă ceva mai costisitoare este şi plimbarea romantică cu trăsura. Aceasta se închiriază pentru toată ziua. "Îi luăm de acasă şi îi ducem peste tot: la biserică, starea civilă, prin oraş când fac poze şi la restaurant" - mărturiseşte Magyari Istvan, un fost taximetrist devenit proprietar de trăsuri.
 

 

Tânărul îşi aduce aminte că la propria nuntă a "experimentat" trăsura cu cai albi, oferindu-i soţiei un cadou de vis. În urmă cu patru ani şi-a asamblat prima trăsură într-un garaj şi de atunci face bani, ajungând să mai asambleze una mai mare, anul trecut.
 

 

"Caii de rasă sunt ai unui prieten. Are o fermă la marginea oraşului, el îi întreţine şi tot el conduce şi caleaşca. Dacă sunt solicitate ambele, aduce un prieten" - adaugă sătmăreanul. Trăsura simplă are patru locuri şi costă 150 euro pe nuntă, iar cea dublă are şase locuri şi o lungime de cinci metri, cu banchetă în faţă, tapiţerie roşie din piele şi se închiriază pentru 200 euro.
 


"Am mers chiar şi până în Târşolţ, mergem oriunde. Fiecare face nunta aşa cum a visat, însă cei care vor ceva mai deosebit preferă plimbarea cu trăsura. Limuzina merge la o zi de naştere, o distracţie noaptea cu prietenii, dar nunta trebuie trăită ca-n poveşti" - este de părere Istvan.

15650 vizite
Distribuie pe
Manita Maria
Cum dau de el ???
2019-06-20 16:58:53