Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sătmărenii au marcat Ziua Victoriei Revoluției Române din Decembrie 1989
Veronica Bretan  - Sambata, 22 Decembrie 2018

Ziua de 22 Decembrie este o cea în care exprimăm omagiul întregii națiuni față de eroii care s-au jertfit pentru idealurile Revoluției din 1989.





La Satu Mare, manifestările dedicate Zilei Victoriei Revoluției Române din Decembrie 1989 au debutat la Cimitirul Eroilor, acolo unde s-au ținut slujbe de pomenire și s-au depus coroane de flori la mormintele eroilor.

Manifestările au continuat în Piața 25 Octombrie, cu primirea ministrului Apărării Naționale, Gabriel Leș, apoi s-a intonat Imnul Național, s-au oficiat servicii religioase și s-au rostit câteva alocuțiuni.




Oficialitățle locale și județene au depus câte o coroană de flori la placa comemorativă de pe Palatul Administrativ, iar la final a avut loc defilarea gărzii de onoare.




„Am venit acasă, mai ales că în data de 1 Decembrie, când mi-aș fi dorit mult să fiu cu sătmărenii, nu am reușit să ajung. Este un eveniment extrem de important din istoria noastră recentă și nu trebuie să uităm evenimentele deosebit de importante pentru ceea ce înseamnă România democratică. Jertfa acestor oameni nu trebuie să fi fost în zadar și trebuie să fi înțeles toți că le datorăm astăzi democrația, ca să lăsăm România copiilor noștri așa cu au visat și ei” - a declarat ministrul Gabriel Leș.



Șapte sătmăreni și-au pierdut viața în acele zile de Decembrie în diferite orașe din țară: Ioan Marinel Ciul, Grigore Zimbru, Raluca Sălăjan, Szabo Antal, Sofalvi Gyorgy, Kiraly Mihaly şi Csaba Gergely.



Dumnezeu să îi odihnească în pace pe cei căzuţi pentru Libertate, Democraţie şi Dreptate!

Tags: ziua victorie revolutiei  comemorare  victime  satu mare  
1700 vizite
Distribuie pe