Locale Altele
Joi, 2 Mai 2024
Joi, 2 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
SRI în campanie la Satu Mare
Sergiu Lenghel  - Marti, 27 Aprilie 2010

Zeci de elevi de la liceele din Satu Mare s-au întâlnit luni, la Filarmonica "Dinu Lipatti", cu ofiţeri SRI, în cadrul unei campanii de informare despre terorism, dar şi despre posibilităţi de carieră în domeniul „Intelligence”.

 

Întâlnirea cu elevii a fost precedată de una cu autorităţile judeţului şi cu reprezentanţi ai instituţiilor ce colaborează cu SRI, desfăşurată la restaurantul Poesis.

 

La Filarmonică au fost invitaţi elevi din opt licee sătmărene. Tinerii prezenţi în sală au avut ocazia să "lucreze" pentru SRI. "Am făcut o simulare cu un colet suspect găsit în gară. Nu se ştie niciodată peste ce dai. Mai bine îi laşi pe profesionişti să se ocupe, decât să păţeşti ceva" - afirmă elevul Claudiu Mateşan.

 

Tinerii au fost informaţi cu privire la cariera pentru care pot opta la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" Bucureşti. Absolvenţii de liceu care vor să urmeze această facultate vor face trei ani de cursuri pentru a ajunge în cadrul SRI.

 

Direcţia Judeţeană de Informaţii Satu Mare a pregătit pentru liceeni echipamentul şi tehnica din dotare folosită în intervenţiile pirotehnice, tinerii având şansa să vadă pe viu "obiectul muncii" folosit de agenţii SRI.

 

Maşina de intervenţie a fost atracţia unor eleve, care s-au aşezat la volanul dubiţei. "Mi-ar plăcea să merg cu ei într-un caz de urgenţă. Aş vrea să văd cum acţionează, însă tot mai bine e să stai într-o maşină obişnuită"- spune amuzată Cristina Sălăgean.

3057 vizite
Distribuie pe