Locale Altele
Joi, 13 Iunie 2024
Joi, 13 Iun 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Finanţarea şoselei de centură a Sătmarului, salvată de parlamentari
Cabinet parlamentar Andreea Paul  - Luni, 14 Decembrie 2015

Amendamentul depus de către deputata de Țara Oașului, Andreea Paul, pentru obiectivul de investiții „Varianta Ocolitoare a Municipiului Satu Mare” a fost votat în unanimitate și admis în comisiile reunite de buget ale Parlamentului. Este vorba despre 20 de milioane de lei pentru anul 2016, fără prevederea creditelor de angajament.

In proiectul de buget propus inițial de Guvernul Cioloş, acestui obiectiv de investiții în infrastructură ii erau alocați 0 lei, chiar dacă fostul şef al Companiei Naţionale de Autostrăzi, Narcis Neaga, apucase să semneze la începutul lunii noiembrie contractul de execuţie cu firmele câştigătoare ale licitaţiei pentru construirea şoselei.

Amendamentul prin care se asigură finanţarea pentru demararea lucrărilor în primăvara anului viitor a fost susținut de trei parlamentari sătmăreni, membri ai Comisiei de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor: Andreea Paul - PNL, Istvan Erdei - UDMR și Octavian Petric - PSD.

„Așadar, colaborarea parlamentară este posibilă și are efecte pozitive asupra dezvoltării locale, în particular asupra județului pe care îl reprezentăm în Parlament” - a declarat prim-vicepreședintele PNL Andreea Paul.

Valoarea totală a lucrărilor adjudecate la licitaţie este de 68 milioane de euro fără TVA, banii fiind asiguraţi de la bugetul central al statului român. Proiectarea şoselei de centură va dura cinci luni, ceea ce înseamnă că lucrările vor începe efectiv în primăvara anului viitor şi vor dura, conform contractului, 18 luni, firma urmând să asigure garanţie pentru lucrări pe o perioadă de 24 luni.

Lungimea totală a şoselei de centură va fi de aproximativ 20 km şi va traversa, prin pasaje şi poduri, mai multe drumuri naţionale şi judeţene, căi ferate, dar şi Someşul, prin mult aşteptatul al treilea pod peste râu, menit să decongestioneze traficul din municipiul reşedinţă de judeţ.

Traseul şoselei de centură va începe în partea de Sud a oraşului, la curba de lângă aeroport, va trece prin Balta Blondă, va traversa Someşul în apropierea podului tehnologic (Podul Galben), va trece peste Drumul Naţional Satu Mare – Oradea, apoi, înconjurând oraşul spre Lazuri, Micula şi Petea, va ieşi în drumul spre Baia Mare pe teritoriul comunei Botiz.

2503 vizite
Distribuie pe