Locale Altele
Vineri, 26 Iulie 2024
Vin, 26 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primăria anulează licitația buclucașă. Se poate construi Mall.
Florin Răchitan  - Luni, 3 Octombrie 2016

După ce consilierul local PSD Silviu Sumlas a atras atenția săptămâna trecută asupra situației penibile în care a ajuns administrația locală vânzând prin licitație publică o parcelă de teren de 20 mp unei persoane fizice direct interesate de sabotarea construirii Mega Mall-ului NEPI și după ce noul procuror-șef Marius Iancu a anunțat că ar fi interesat să deschidă o anchetă penală în acest caz, Primăria Satu Mare a făcut cale-ntoarsă și a anulat licitația cu pricina.

Anunțul a fost făcut luni de primarul Kereskenyi Gabor în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o împreună cu viceprimarii Doina Feher și Adrian Albu.

Așa cum am informat încă de atunci, persoana fizică ce a cumpărat cota indiviză de 20 mp (adică o parcelă care nu are deocamdată o localizare fixă) din cadrul terenului de aproape 2.000 mp pe care ar dori NEPI să construiască Mega Mall-ul pe Drumul Careiului este asociat cu omul de afaceri Vasile Bud, proprietarul mall-ului de la celălalt capăt al podului.

Persoana în cauză se numește Gavril Oniga, iar calitatea sa de asociat în firma Zirmer Bud a fost dovedită în urma solicitării unor date de la Registrul Comerțului, pe baza cărora Primăria a convocat din nou comisia de licitație, care a anulat licitația inițială, existând indicii clare că s-ar fi încălcat principiul concurenței loiale.

Mai mult, Primăria a pregătit deja pentru ședința extraordinară de marți un proiect de hotărâre pentru dezmembrarea cadastrală a terenului de pe Drumul Careiului și ieșirea din indiviziune, ceea ce înseamnă că parcela de 20 mp va putea fi identificată clar și, foarte probabil, va fi înscrisă în Cartea Funciară undeva la marginea terenului de 2.000 mp, astfel încât să nu mai încurce pe nimeni care ar dori să construiască ceva în zonă.

Următorul pas este organizarea unei noi licitații, de data aceasta în cunoștință de cauză asupra poziționării exacte a parcelei de 20 mp, după care, în principiu, NEPI poate să se apuce de construirea Mega Mall-ului.

Primarul Kereskenyi Gabor a dat asigurări că, teoretic, nu mai pot să apară noi surprize de natură juridică ori birocratică în derularea acestui proiect, iar societatea NEPI este interesată în continuare de realizarea investiției, deținând deja un teren de 4,5 ha în zonă.

Tags: anulare  licitatie  mega  mall  
5160 vizite
Distribuie pe
Ion
Eu inca nu am vazut mall construit pe 2000 mp. Graba strica treaba ...
2016-10-04 07:41:38