Locale Altele
Sambata, 4 Mai 2024
Sam, 4 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
N-om avea ştrand nici anu’ ăsta
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 3 Februarie 2010

La sfârşitul anului 2008, când intra în vigoare contractul de concesiune dintre Primăria Satu Mare şi firma Beny Alex din Negreşti-Oaş pentru modernizarea ştrandului sătmărean s-a promis că noua staţiune de agrement va fi funcţională din vara anului 2010.


 

Lucrările au demarat, însă, din cauza unor chichiţe birocratice, sătmărenii vor trebui să mai aştepte ceva timp până se vor bălăci în bazinele din ştrandul care pe machetele din calculator arată ca un veritabil Aqualand.

 

Situaţia juridică a unor terenuri, precum şi construcţia celui de-al treilea pod peste Someş, care va trece prin zona ştrandului, le dă multe bătăi de cap investitorilor. Întreaga zonă arată ca un şantier, dar lucrările au fost suspendate, cel puţin pe perioada iernii. "Mai trec pe aici unii curioşi, care întreabă când va fi gata, dar eu nu ştiu de-astea, ăia mai mari trebuie să ştie" - spune paznicul angajat de firma negreşteană.
 

 

În locul fostului restaurant "Termal" s-a ridicat o clădire cu trei nivele, dar încă nu au fost începute lucrările în interior sau la faţadă.
 


Nici la bazinele cu apă situaţia nu este prea roz. Acestea se află în stadiul de fundaţie, necesitând unele lucrări de reparaţii la infrastructura veche de zeci de ani, plus că se vor mai construi şi altele noi, inclusiv un bazin acoperit.
 
Conducerea firmei Beny Alex vrea să-şi ţină de promisiunea şi speră ca lucrările din ştrand să fie terminate în acest an, cel puţin parţial, deşi recunosc că acest lucru s-ar putea produce doar printr-o "minune".

 

"Ne împiedicăm de situaţia juridică a unor terenuri, care nu ne lasă deloc să avansăm. Există procese pe rol, terenurile sunt revendicate de foştii proprietari şi toate acestea durează. Mai mult, acum ne confruntăm şi cu o altă problemă, cea a viitorului pod. Nu se poate lucra la canalizare, nu putem face parcări lângă fostele pavilioane pentru că nu avem un Plan Urbanistic Zonal. Acesta se leagă de cel al podului şi până nu se va şti exact ce prevede proiectul, suntem blocaţi" - explică directorul societăţii Beny Alex din Negreşti-Oaş, Mihai Cornel. Acesta îşi păstrează o doză de optimism şi spune că bazinul acoperit ar putea fi dat în funcţiune anul acesta, însă totul depinde de avizările date de autorităţi.

Tags: strand  beny alex  amanare  
12860 vizite
Distribuie pe