Locale Altele
Sambata, 4 Mai 2024
Sam, 4 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Comando de pensionari şi taximetrişti pentru gropi
Sergiu Lenghel  - Vineri, 5 Februarie 2010

La iniţiativa pensionarilor de a ieşi în stradă pentru a vedea cât de bine lucrează drumarii noştri, li se mai alătură şi taximetriştii sătmăreni, care sunt cei mai afectaţi de craterele din oraş.

Circulând zi de zi pe mai toate străzile din Sătmar, aceştia au identificat locaţiile unde există cele mai multe gropi şi ajută pensionarii în verificarea reparaţiilor acestora.

 

Preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor Satu Mare, Mircea Marian, afirmă că taximetriştii s-au şi oferit să le ofere transport gratuit, bucuroşi că odată ce unii membrii ai asociaţiei vor superviza lucrările de reparaţii, acestea nu vor fi realizate de mântuială, aşa cum nu de puţine ori s-a întâmplat până acum.

 

"Taximetriştii au fost cei mai bucuroşi de iniţiativa noastră şi îi înţeleg pentru că ei sunt cei mai afectaţi. Am primit propuneri de la ei, le-am notat şi vom merge la Primărie pentru a stabili graficul lucrărilor. Nu vrem să mai existe gropi. Oraşul a fost împărţit în patru zone şi noi vom merge peste tot unde se lucrează. Avem reprezentanţi din diferite categorii profesionale, ingineri, economişti, chiar şi militari. Luni ne vom întâlni cu primarul şi vom semna acel protocol" - spune Mircea Marian.

 

Taximetriştii de-abia aşteaptă scăderea temperaturilor pentru a începe lucrările. Cele mai distruse străzi, în opinia lor, sunt Mileniului şi Bulevardul Henri Coandă, acesta din urmă fiind deja în curs de licitaţie.

 

"De la Liceul Economic până la cele două cimitire e dezastru. Un coleg de-al meu a intrat într-o groapă şi a rămas cu cauciucul tăiat. Şi strada Mileniului e plină de gropi. Ce să mai zic de Aleea Oituz din Micro 15, cam astea ar fi prioritare pentru reparaţii. Poate dacă vor fi şi pensionarii acolo, lucrările vor avea o calitate mai bună" - declară Cristi, taximetrist de la firma VIP Taxi.

 

Pentru că o parte din venituri merg pe reparaţiile maşinii, sătmărenii de pe taximetre privesc cu ochi buni voluntariatul pensionarilor. "E bine că se implică, dar firmele sunt aceleaşi. Oricum, tot e mai bine decât înainte, când se lucra de mântuială" - spune un taximetrist de la "Prima".


Primăria a definitivat modelul contractului de voluntariat în baza căruia specialiştii pensionari, membri ai AJP, vor sprijini municipalitatea în urmărirea executării lucrărilor de reparaţii pe străzi. Contractul de voluntariat va fi parafat luni în urma unui protocol între cele două instituţii. În mod similar, se va încheia un protocol şi pentru efectuarea de către pensionarii voluntari a unei acţiuni de urmărire a lucrărilor de salubrizare executate de Florisal.
 


 

Pentru că vremea de afară se va încălzi uşor în următoarele zile, Primăria Satu Mare a şi anunţat că în acest week-end cei de la Alfa Rom vor lucra la plombări de străzi în Piaţa Romană şi Bulevardul Henri Coandă. Mai pe româneşte, o cârpeală pe ici pe colo, doarece întreg tronsonul de drum va fi reabilitat din nou în primăvară, când se va demara proiectul de modernizare din Piaţa Romană. Pentru că protocolul va intra în vigoare doar de săptămâna viitoare, pensionarii nu vor asista la aceste lucrări.

Tags: gropi  pensionari  taximetristi  
2326 vizite
Distribuie pe