Locale Altele
Sambata, 4 Mai 2024
Sam, 4 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tanczos în vizită de lucru
Florin Răchitan  - Vineri, 26 Februarie 2010

Profitând de faptul că un băiat fercheş ungur a ajuns secretar de stat în ministerul condus de Nutzi Udrea, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad, l-a invitat într-o vizită de documentare, să-i arate potenţialele atracţii turistice ale judeţului, cărora le-ar prinde bine oareşce fonduri de dezvoltare regională, dacă tot se numeşte aşa ministerul.


 

De dimineaţă bună, secretarul de stat Tanczos Barna, devenit celebru după ce a fost înjunghiat mai demult în propriul său birou de un ţăran moldovean, a ajuns la Ardud, însoţit de şefii din Consiliul Judeţean şi de parlamentarii UDMR Tiberiu Gunthner şi Erdei D. Istvan. Acolo, viceprimarul Szakacs Imre tare i-a explicat ceva, după cum se vede în poza de mai jos. Lăsând gluma la o parte, secretarului de stat i-au fost prezentate detaliile proiectului de restaurare a cetăţii din Ardud în cadrul unui program cu finanţare europeană.


 

Următoarea oprire a fost la Beltiug, unde Tanczos şi suita sa de băieţi cu cabluri de celulare în urechi nu au ratat ocazia de degusta Feteasca din pivniţa primarului Emeric Pleth, cu toţii fiind de acord că ar trebui cât mai repede făcut un proiect pentru valorificarea turistică a „drumului vinului”, care ar urma să cuprindă pivniţele viticultorilor din zonă. Totodată, secretarul de stat a aflat şi despre viitorul ştrand din Beltiug, care se tot construieşte de vreo 15 ani.


 

La Tăşnad, primarul Andrei Veron i-a prezentat proiectul de realizare a unui centru de tratament în cadrul staţiunii balneare de acolo, iar oaspetele sosit de la Bucureşti a promis sprijin şi în acest caz.
 

 

La Carei, Tanczos Barna a fost însoţit de primarul Eugen Kovacs într-un tur al Castelului Karolyi, care urmează să fie reabilitat în cadrul proiectului comun cu cetatea din Ardud.
 

 

La conferinţa de presă susţinută după sosirea la Satu Mare, oficialul guvernamental s-a arătat impresionat de potenţialul turistic al judeţului Satu Mare, dar şi de proiectele transfrontaliere pe care le derulăm cu judeţul vecin din Ungaria, insistând asupra necesităţii întocmirii unor proiecte integrate bazate pe turismul balnear şi completate cu traseele pentru vizitarea monumentelor istorice şi a pivniţelor cu vinuri sau a distileriilor de pălincă.
 

 

Înainte de a pleca înapoi în capitală, secretarul de stat în Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale s-a întâlnit şi cu primarii din judeţ, care i-au cerut, disperaţi, sprijin mai ales pentru repararea unor drumuri precum cel dintre Satu Mare şi Medieşu Aurit sau cel dintre Turulung şi vama din Halmeu, care numai a şosea de intrare în UE nu arată. Din discuţii a reieşit faptul că în acest an poate fi vorba, eventual, de nişte cârpeli pe drumul de Halmeu. Şi cam atât.


 

Încă la conferinţa de presă, preşedintele CJ Csehi Arpad l-a rugat pe Tanczos Barna să-i transmită doamnei ministru Nutzi invitaţia de a participa la Festivalul Pălincii din acest an. Deci, e posibil să se împlinească un vis vechi al prietenului nostru Princz Csabi, acela de a o admira pe viu pe această MILF a politicii româneşti în care, mai nou, îşi pun speranţele şi şefii judeţului, doar-doar va reuşi ea să scoale…turismul din morţi.

8672 vizite
Distribuie pe