Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elevii din Odoreu au devenit polițiști pentru o zi
Poliția Satu Mare  - Joi, 29 Martie 2018

Joi, polițiștii sătmăreni au răspuns ,,prezent” invitației realizate de către elevii din ciclul primar ai Școlii Gimnaziale Odoreu, de a organiza o activitate pe linia prevenirii accidentelor rutiere.

Devenind mici polițiști pentru o zi, elevii coordonați de dna. învățătoare și-au asumat foarte bine rolul de a promova, în rândul conducătorilor auto,  prin distribuirea unor emoticoane, mesajul ,,Alege viața! Ai grijă de viața ta și a celorlalți!”

După o informare în prealabil, realizată de ofițerul de poliție din structura relații publice, cu privire la semnificația unor indicatoare rutiere, regulile de circulație care trebuie respectate ca participant al traficului rutier în calitate de pieton, dar și în calitate de conducător al unui autovehicul, elevii au fost angrenați în jocul ,,Descoperă învățămintele din povestirile adevărate ale unor școlari!”.

Astfel, participanții au învățat despre modul corect în care se traversează strada, care este modalitatea de a aștepta și folosi mijloacele de transport în comun în siguranță, cum se circulă corect în timpul nopții, dar și alte aspecte de interes general, pe care un elev cu o conduită exemplară în traficul rutier, trebuie să le cunoască.

Și, pentru a se asigura caracterul practic – aplicativ al cunoștințelor însușite, activitatea a continuat în stradă, unde polițiști din cadrul Postului de Poliție Comunal Odoreu împreună cu reprezentanți ai Poliție Locale și-au exercitat atribuțiile pe linie rutieră, explicând pe larg procedura opririi unui autovehicul, controlul actelor și aplicarea sancțiunilor, acolo unde a fost cazul.

Emoticoanele cu zâmbet realizate de către elevi,  cu mesajul ,,Pentru că ai condus prudent, îți mulțumesc!”,  au fost împărțite conducătorilor auto care, la controlul de rutină, s-au dovedit buni participanți ai traficului rutier, primind totodată aplauzele și încurajările celor mici de a menține aceeași conduită exemplară și pe viitor.

Pentru șoferii care nu aveau centura cuplată sau care au încălcat o altă regulă de circulație, elevii au pregătit emoticoane cu fețe triste, conținând mesajul ,,Te rog fii mai precaut”!  S-a dorit astfel, tragerea unui semnal de alarmă referitor la prevenirea accidentelor de circulație, pornind de la realitatea constatată: majoritatea victimelor sunt persoane minore.

Faptul că avertismentul a venit din partea unui școlar din ciclul primar prin intermediul unui emoticon cu față tristă a avut rolul de a sensibiliza conducătorii auto, care în fața participanților și-au luat angajamentul de a respecta mesajul transmis ,,Alege viața! Ai grijă de viața ta și a celorlalți!”.

Prin demararea unei astfel de activități, realizată de polițiștii sătmăreni împreună cu cei mai mici elevi ai Școlii Gimnaziale Odoreu, s-a încercat sensibilizarea unei categorii a publicului larg - conducătorii auto- cu privire la semnificația și  valoarea pe care trebuie să o acordăm vieții și cu privire la importanța conștientizării prevenirii accidentelor de circulație.

 

Tags: elevi  politisti  odoreu  
1974 vizite
Distribuie pe