Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cum fac mişto colegii de Parlament de Prigoană
Realitatea  - Luni, 24 Mai 2010
Silviu Prigoană a ajuns ţinta ironiilor colegilor de Parlament. Asta după ce a propus mutarea Parlamentului din Casa Poporului. Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat luni, pentru NewsIn, că ideea lui Silviu Prigoană, de a muta Parlamentul într-o altă clădire şi a schimba destinaţia actualului sediu este mai mult un "gest de populism ieftin", opinând că ar fi mai oportună revenirea în vechiul sediu de la Palatul Patriarhiei.

"Poate pentru unii nu are importanţă, mai ales pe la noi, dar clădirea Parlamentului trebuie să aibă o anumită funcţionalitate, să aibă nişte încăperi, una mare pentru plen, alte 16-17 pentru comisii. Toate trebuie să arate cumva, pentru că în toată lumea asta Parlamentul este una din clădirile de seamă. Nu ştiu cât de viabil este (proiectul lui Silviu Prigoană - n.r.). Ca să transformi o clădire oarecare înseamnă cheltuieli în plus, mai ales în aceşti ani de criză, când trebuie să strângem cureaua. Eu cred că face mai mult un gest de populism ieftin", a spus Marton.

Liberalul Eugen Nicolăescu nu l-a luat atât de în serios pe Prigoană precum Marton:  "Mai bine să ne mute într-un cort! Nu pot decât să glumesc amar la prostiile pe care le spune. Bate câmpii rău de tot. Biblioteca chiar trebuie să existe, că nu avem o asemenea clădire şi este păcat să ne batem joc de cultura românească”.

Deputatul PDL Silviu Prigoană a depus săptămâna trecută la Camera Deputaţilor o iniţiativă legislativă care prevede mutarea Legislativului într-o clădire de pe Bulevardul Unirii
şi schimbarea destinaţiei Palatului Parlamentului. Propunerea democrat-liberalului a fost prezentată în Biroul Permanent al Camerei pe 20 mai şi trimisă pentru dezbatere la Senat, deoarece acesta a fost considerat primul for care trebuie să dezbată iniţiativa.

Prigoană a precizat, pentru NewsIn, că Parlamentul ar urma să fie mutat într-o clădire de pe malul Dâmboviţei, din faţa magazinului Junior, care este în prezent în administrarea Ministerului Culturii. Potrivit acestuia, Palatul Parlamentului ar urma să treacă, până în 2012, în administrarea Consiliului General al Muncipiului Bucureşti. "Palatul va putea avea orice destinaţie, spaţiile putând fi închiriate sau concesionate", a mai spus deputatul PDL.
6125 vizite
Distribuie pe