Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Soldaţii americani se fotografiază cu afgani decapitaţi (FOTO)
Gândul  - Marti, 29 Martie 2011

La începutul lui 2010, după şase luni grele petrecute în Afganistan, soldaţii americani au ajuns la o concluzie "foarte importantă": venise timpul să omoare un "haji", adică un localnic, scrie revista Rolling Stone., care publică opt imagini terifiante. Imaginile au fost preluate, azi, de Huffington Post, sub titlul de "Kill Team".

Printre soldaţi, ideea de a omorî un civil nevinovat a fost subiectul a nenumărate conversaţii. Pentru mai multe săptămâni, au cântărit "problema" din punct de vedere moral. Până la urmă, puţin după anul nou au ajuns la concluzia că trebuie să termine discuţiile şi să apese pe trăgaci.
 

Într-o zi, pe un câmp de luptă s-au auzit mai multe împuşcături. Revista spune că acestea ar fi trebuit să-i alarmeze pe soldaţii aflaţi în bază, care au rămas, însă, calmi. Mai mulţi soldaţi s-au dus să inspecteze scena. Când la faţa locului a apărut un sergent, americanii i-au spus că un taliban înarmat cu o grenadă i-a atacat şi trebuia omorât.

Publicaţia notează că povestea nu e deloc credibilă: cum ar putea un taliban singur, doar cu o grenadă, să atace armata americană? Mai ales că scena se petrecea în plină zi, pe un câmp deschis.

Un localnic, care se afla pe un câmp de mac, a asistat la toată scena şi l-a acuzat pe caporalul Jeremy Morlock de crimă. Localnicul era chiar tatăl afganului omorât. Protocolul armatei spune că, în momentul în care un afgan este omorât, el trebuie identificat (după amprente, iris etc). Încălcând protocolul, soldaţii au început să se pozeze cu victima lor, asemeni unui vânător care se pozează mândru cu trofeul, scrie Rolling Stone.


Când Morlock a fost interogat de superiori, care considerau că este ceva ciudat în varianta lui, caporalul a spus că şi lui i se pare "ciudat" faptul că un soldat singur, înarmat doar cu o grenadă, a avut curajul să-l atace.

Pe 15 ianuarie 2010, soldaţii americani au executat un tânăr afgan de 15 ani, neînarmat. Conform declaraţiilor unor soldaţi, execuţia a fost "regizată" de caporalul Morlock şi un coleg de rang inferior, astfel încât să pară că fuseseră atacaţi de afgan. Ei i-au ordonat acestuia să stea pe loc, au aruncat cu o grenadă în el, după care l-au împuşcat de mai multe ori. Apoi, l-au pozat.

12696 vizite
Distribuie pe