Locale Altele
Vineri, 26 Aprilie 2024
Vin, 26 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Numărul bolnavilor TBC, în scădere în judeţul Satu Mare
Veronica Hodas  - Joi, 23 Ianuarie 2014

Potrivit bilanţului prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, Ioan Sergiu, incidenţa îmbolnăvirilor cu TBC în judeţul Satu Mare a scăzut de la peste 105 persoane la 10.000 de locuitori până la 81 de cazuri raportate la aceeaşi unitate de măsurare.

România continuă să se numere printre „fruntaşele” clasamentului TBC la nivel european, dar situaţia în judeţul Satu Mare s-a îmbunătăţit odată cu investiţiile în reabilitarea şi modernizarea spitalului din municipiul-reşedinţă de judeţ şi a secţiei de la Bixad, pacienţii având acum condiţii mai bune de spitalizare şi tratare mai eficientă a bolii lor.

Astfel, în anul 2013 s-a reabilitat secția din Bixad, s-au înlocuit cazanele pe GPL cu cazane pe lemne, s-au făcut reparații capitale la instalațiile de încălzire în secția din Bixad  și s-au efectuat reparații capitale la clădirea din Satu Mare.

De asemenea, s-a achiziționat un autoturism prin programul „Rabla”, s-au cumpărat patru concentratoare de oxigen, un aparat de developat filme automat pentru diagnosticare, un EKG cu spirometru și un ecograf Doppler.

Obiectivele principale pentru anul 2014 sunt reabilitarea clăririi dispensarului din Satu Mare, refacerea acoperișului spitalului, reparaţii capitale la instalația de încălzire de la Vila III din Bixad și achiziția unui aparat Roentgen.

3151 vizite
Distribuie pe