Locale Altele
Vineri, 26 Iulie 2024
Vin, 26 Iul 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Operaţii cu laser, la umăr, în premieră la Spitalul Judeţean
Florin Răchitan  - Joi, 21 Ianuarie 2016

Cele mai discrete şi mai eficiente operaţii cu laser pentru refacerea muşchilor de încheietură de la nivelul umărului se fac, din această săptămână, şi la Spitalul Judeţean Satu Mare, graţie unei investiţii consistente într-un aparat artroscop de ultimă generaţie şi priceperii a doi medici, tată şi fiu, de la Secţia Ortopedie-Traumatologie, Virgil şi Răzvan Aniţaş.

Dacă operaţiile de acest gen la nivelul genunchiului sunt deja de rutină la spitalul sătmărean, cele mai apropiate centre unde se puteau face asemenea intervenţii până acum la nivelul umărului erau la Cluj sau Oradea.

Recent, însă, Spitalul Judeţean Satu Mare a achiziţionat un artroscop de fabricaţie americană, în valoare de 150.000 de euro, cu care se pot efectua cele mai dificile intervenţii chirurgicale la încheieturi, cu metode invazive minime, ceea ce înseamnă că, practic, acestea nu lasă urme, iar recuperarea pacientului în urma operaţiei se poate face chiar în două-trei zile.

Prima asemenea operaţie, care a durat două ore, s-a făcut luni, iar pacientul este deja recuperat în totalitate, îşi poate mişca braţul fără probleme, dar mai este ţinut sub observaţie de medici.

La o clinică privată, o asemenea operaţie costă în jur de 1.000 de euro, însă la spitalul sătmărean aceasta se face gratis pentru asiguraţi. E adevărat, pacienţii trebuie să cumpere consumabilele, în baza unei liste alcătuite de medici, dar se fac deja demersuri pentru ca şi aceste cheltuieli să fie acoperite din bugetul Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate.

5005 vizite
Distribuie pe
Alin
Cand m-am operat eu la umar, nu era treaba cu laserul, dar am avut noroc sa am parte de artroscopie, macar. M-am operat anul trecut la umar, la Sanador, iar recuperarea am facut-o la centrokinetic, si pot sa spun ca, chiar si fara laser, deja sunt bun de miscare, recuperat complet.
2018-03-27 10:00:51