Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pasăre-robot care zboară fără efort - VIDEO
Gândul  - Marti, 29 Martie 2011

Compania tehnologică Festo a realizat prima pasăre robot şi a bifat un ideal al roboticii: să reproducă bătaia cursivă şi "fără efort" a aripilor unei păsări. Pasărea robot sau SmartBird imită atât de bine zborul şi forma unei păsări reale, încât poate fi confundată cu un exemplar adevărat, scrie Daily Mail.

SmartBird, creată după silueta unui pescăruş, poate fi controlată atât prin unde radio, dar poate să zboare şi singură. Bătaia aripilor este controlată de două roţi care se învârt în corpul robotului, iar schimbarea direcţiei de zbor se realizează cu mişcarea coordonată a capului şi a cozii păsării.

Unghiurile pe care le fac aripile în zbor sunt ajustate de nişte motoare care se află tot în torsul păsării robot. SmartBird nu cântăreşte decât 450 de grame, fiind un model foarte uşor cu calităţi aerodinamice excelente. "Faptul că am folosit un minim de materiale este un punct forte care creşte eficienţa şi consumul de energie în timpul zborului pentru SmartBird", a declarat un purtător de cuvânt al companiei Festo.

Indiferent de cât de bine seamănă cu o pasăre reală în zbor, la o privire mai atentă se observă clar că SmartBird este un robot.




7842 vizite
Distribuie pe