Locale Altele
Sambata, 18 Mai 2024
Sam, 18 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Verificări comune româno-maghiare ale lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor pe râurile transfrontaliere
ABA Someș-Tisa  - Marti, 11 Octombrie 2022

În această perioadă s-au finalizat verificările din acest an asupra modului în care s-au comportat lucrările de apărare împotriva inundațiilor produse de cursuri de apă și ape interne. Începând cu luna septembrie s-au desfășurat verificări atât pe teritoriul Ungariei, cât și pe cel al României.

Prin verificările de toamnă româno-ungare, specialiștii se asigură că lucrările de apărare împotriva inundațiilor, aflate în zona comună de interes, sunt bine întreținute.

Pe teritoriul românesc au fost verificate lucrările de pe râurile Crasna, Tur și Someș, precum și canalele de desecare și stațiile de pompare a apelor interne din administrarea Agenţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare.

Delegaţia română care a participat la verificările comune a fost formată din experţi din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Administraţiei Naţionale „Apele Române”, Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa, Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare şi Agenţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare.

Acțiunile de verificare au avut loc în conformitate cu prevederile „Regulamentului de apărare împotriva inundațiilor produse de cursuri de apă” și „Regulamentului de apărare împotriva inundațiilor produse de ape interne”, regulamente care aplică prevederile Acordului hidrotehnic româno–ungar în domeniul inundațiilor și s-au realizat conform Programului comun de lucru aprobat.

1326 vizite
Distribuie pe